Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

0
166
Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в дію модель Scirocco.

Остання ітерація спортивного хетчбека, побудованого на платформі «п’ятого» Golf, була однією з культових моделей у гамі німецької компанії, але зрештою виявилася знятою з конвеєра в 2017 році. Як міг би виглядати такий автомобіль, якби повернувся до ладу, показав дизайнер Theottle.

Незалежний художник із Азії намалював рендери нового покоління VW Scirocco. В їх основу лягли фотографії концепт-кара Volkswagen ID.Code, представленого на два тижні раніше на автосалоні в Пекіні 2024 року.

На зображеннях відроджений Scirocco хизується новітньою вузькою світлодіодною оптикою з технологією 3D Eyes, здатною зустрічати власника, а також виводити за допомогою графіки безліч візуальної інформації (від прогнозу погоди до спроби спілкуватися з іншими водіями в потоці).

Машині дістався більш присадкуватий силует характерний для 3-дверного хетчбека, вузьке пластикове обваження, а також спойлер на п’ятих дверях і наскрізний блок світлодіодних ліхтарів у вигляді вузької лінії, стикованої між собою по центру логотипом марки, що світиться.

Очікується, що новий Scirocco буде повноцінним електромобілем. Машину збудують на адаптованій модифікації «візка» PPE. Потужність хетчбека повинна становити близько 300 кінських сил в одномоторному варіанті і більше 400 “сил” у двомоторній версії.

На появу нового Volkswagen Scirocco чекають ближче до 2028 року, але для того, щоб дати проекту «зелене світло», знадобиться дозвіл гендиректора VW Томаса Шефера, який, за чутками, поки не прийняв остаточного рішення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!