Авто

Представлено новий спортивний Mercedes-Benz E-Class

Share

Mercedes-Benz E-Class нового, шостого покоління дебютував 25 квітня 2023 року. Рівно за рік німецька марка привезла на Пекінський автосалон нове покоління спортивної версії E-Class зі стандарною колісною базою. Представлено одразу три версії моделі вартістю від 63 370 до 77 900 доларів. Для порівняння, нинішній довгобазний E-Class «китайського» виробництва на місцевому ринку коштує від 62 000 до 82 770 доларів.

Оформленням передньої частини кузова новий спортивний E-Class нагадує Mercedes-Benz EQ. Зокрема, хромованою рамкою решітки радіатора та «інтелектуальними» фарами аналогічної форми. Задні ліхтарі у новому дизайні з елементами у вигляді трикутної зірки трохи більше, ніж у Mercedes-Benz S-Class. Решітка радіатора доступна у двох варіантах виконання. Дверні ручки – висувні. У задньому дифузорі два патрубки вихлопної системи по кутах.

У новому поколінні колісна база E-Class збільшена на 22 мм до 2961 мм. При цьому габарити моделі становлять 4949 х 1880 х 1468 мм. Коефіцієнт лобового опору складає 0,23.

Салон оформлений у стилістиці Mercedes-Benz EQS та оздоблений шкірою, металом та деревом. Окремі елементи інтер’єру виготовлені з переробленої та відновлюваної сировини. У стандартній комплектації спортивного E-Class триекранная передня сенсорна панель «MBUX super screen». Доступні дві теми оформлення: класична та спортивна. Вони відрізняються кольором внутрішнього освітлення та графікою РК-панелі приладів.

Щоб водій не відволікався на пасажирський екран, новий E-Class може зменшити його яскравість, використовуючи «режим конфіденційності». Також в арсеналі моделі пакет MBUX Entertainment Plus, підтримка 5G та цифрового ключа.

У поміч водієві передбачили автогальмування, утримання у смузі руху та інтелектуальне паркування. Система Attention Assist визначає сонливість та не сконцентрованність водія на дорозі.

За попередньою інформацією, новий E-Class укомплектували двигуном 2.0T, 48-вольтовим стартер-генератором та 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач. З таким набором автомобіль прискорюється від 0 до 100 км/год за 7,5 секунд. Офіційно параметри потужності не оголошено.

Автомобіль отримав додаткову адаптивну безступеневу систему демпфування, покращену пневмопідвіску та систему активного кермового керування задніми колесами. У комфортному режимі, коли швидкість перевищує 120 км/год, кузов автомобіля автоматично опускається на 15 мм. При цьому задні колеса можуть повертатися на кут 4,5 градусів, зменшуючи діаметр повороту автомобіля до мінімальних 10,8 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024