Авто

Toyota представила два нові електромобілі bZ3C і bZ3X

Share

Японський автовиробник Toyota представив два електромобілі на автосалоні, що проходить в Пекіні, які призначаються для продажу в цій країні. Нові моделі bZ3C та bZ3X стають черговим кроком Toyota у справі виробництва вуглецево-нейтральних автомобілів. Поки в іншому світі віддають перевагу гібридам і PHEV, у Китаї чисті електромобілі користуються чималим попитом. Новинки є розвитком показаних торік концептів bZ Sport Crossover та bZ FlexSpace.

bZ3C позиціонується як автомобіль для молодої аудиторії, яка хоче отримати стильні та унікальні пропозиції. Технічні характеристики названі не були, але видно схожість із моделями Toyota Prius, C-HR та Crown.

Цей кросовер-купе може знайти шанувальників серед молодих споживачів. Цьому повинні сприяти аеродинамічні колеса та світлова панель під вбудованим заднім спойлером. Всередині більшу частину панелі приладів займає великий екран.

bZ3X є більш практичною пропозицією у формі компактного мінівену. У нього є чимало спільного з bZ4X, хоча задня частина могла бути запозичена у Lexus RX. Передня частина нагадує Prius і Crown Signia.

Розташування елементів на панелі приладів нагадує bZ3C. Поєднання світло-золотого та кремового кольорів плюс панорамний скляний дах роблять атмосферу всередині особливо приємною. Toyota називає кабіну свого автомобіля мобільним затишним будинком для пасажирів.

Характеристики також не наведені, хоча обидва автомобілі можуть бути засновані на платформі e-TNGA. У такому випадку тут може застосовуватися акумулятор ємністю 72,8 кВт * год і два двигуни. До початку продажу у Китаї залишається менше року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

Honda готова до чергового рестайлінгу конкурента Hyundai Solaris

Лінійка Honda на ринках, що розвиваються, включає в себе не тільки добре відомі седани Civic…

09.05.2024

CAR Magazine вибрав найкращий електричний спортивний автомобіль

Hyundai IONIQ 5 N продовжує дивувати автомобільний світ своїми досягненнями, ставши найкращим електричним спортивним автомобілем…

09.05.2024

Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

Новий гіперкар Bugatti отримає двигун метрового класу потужністю 1000 к.с. У 2024 році вперше в…

09.05.2024

Kia придумала нову назву для кросовера дешевше за 500 тисяч гривень

Південнокорейський автовиробник розробляє новий субкомпактний кросовер, який стане найдоступнішим позашляховиком у своїй лінійці. Автомобіль вже…

09.05.2024

Lamborghini зніме з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S

Lamborghini виводить з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S. Через чотири роки після першої…

09.05.2024

Lexus ES натякає на майбутнє електромобілів із ES350e та ES500e

Наприкінці 2021 року було представлено повністю електричний Lexus ES, що нагадує оновлену версію існуючої моделі.…

09.05.2024