Відбувся дебют нового електромобіля Mini Aceman

0
73

Mini поповнила свій електричний модельний ряд, презентувавши світові новинку – Aceman, яка розташувалася між моделями Cooper та Countryman. Новий електрокар виділяється своєю свіжою концепцією та дизайном, проте ще залишається невідомо, чи пропонуватиметься він на американському ринку.

Aceman доступний у двох виконаннях: E та SE. Версія E оснащена електромотором потужністю 184 к.с., який розганяє автомобіль до «сотні» за 7,9 секунд і досягає максимальної швидкості 159 км/год, за рахунок акумулятора на 42,5 кВт·год.

Версія SE, потужніша за свого попередника — 218 к.с. та акумулятор на 54,2 кВт·год, розганяється автомобіль швидше на 0,8 секунди і досягає швидкості до 170 км/год. Mini заявляє, що базова модель E може подолати до 310 км лише на одній зарядці за європейськими стандартами, тоді як потужна SE проїде до 405 км.

Дизайн Aceman включає октагональну решітку радіатора, типову для моделей Mini, але з новими дизайнерськими елементами, а саме світлодіодні денні ходові вогні і задні ліхтарі, які налаштовуються за трьома різними сценаріями.

Крім цього, модель оснащена плоскими ручками дверей і похилим заднім склом, що покращує аеродинамічні якості, а також матово-чорні пороги, що надають автомобілю більш агресивний вигляд.

Aceman пропонуватиметься в чотирьох комплектаціях: Essential, Classic, Favored і JCW, при цьому версії Classic і вище будуть оснащені триспицевим кермом замість стандартного двоспицевого. Цінники на нову модель ще не оголошені, а виробництво заплановано розпочати пізніше цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!