Позашляховик Богдан-2351 може отримати нові функції

0
4246

Тема контрбатарейних станцій, які передаються до лав Збройних сил України напередодні військового параду на честь Дня Незалежності, набула нового звучання, оскільки це буде чи не перший офіційний показ цієї сучасної техніки.

На парадних тренуваннях у складі механізованої колони були помічені не лише стандартні багатоцільові позашляховики Богдан 2351, а й такі ж машини, але з комплексом контрбатарейної боротьби AN/TPQ-49, повідомляє корпорація Богдан.

Відомо, що постачання американських РЛС до України розпочалося в рамках програми надання військової «нелетальної» допомоги США у 2015 та 2016 роках.

Такі комплекси відразу ж були спрямовані до частин АТО і суттєво допомагали українським воїнам у виявленні та придушенні ворожих артилерійських позицій ворога. Відповідно до відкритих джерел, за 2 роки в Україну було поставлено 30 станцій AN/TPQ-49.

Легкі станції AN/TPQ-49 мають круговий огляд та дальність виявлення й засічки координат позицій 81-мм мінометів – до 8 км, а 120-мм мінометів – до 10 км. Точність виявлення позицій ворожих мінометів становить до 50-60 м. Отримані дані автоматично передаються через мережі автоматизованих систем управління вогнем артилерії для подальшої обробки та прийняття рішення на ураження. Станції досить мобільні і на поточний момент використовуються ЗСУ як в зоні Операції Об’єднаних Сил.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!