Новий електричний суперкар Audi R8 з’явиться у 2027 році

0
152

Кілька тижнів тому завод Audi у Хайльбронні випустив останній R8 із двигуном внутрішнього згоряння. Жовтий екземпляр із пакетом Performance Quattro Edition став фіналом моделі, що проіснувала 20 років. Але R8 все ще має шанс відродитися, але вже у вигляді чистого електромобіля.

Видання Motor1 опублікувало рендерні зображення гіпотетично можливого суперкара R8 e-tron, попутно розповівши про те, чого можна було б чекати від такого автомобіля.

Як видно на комп’ютерному моделюванні, новий R8 має шанси зберегти розтягнуту форму, що нагадує середньомоторний суперкар. Автомобілю дісталися низькі звиси спереду та «куполоподібна» конструкція для максимального покращення аеродинаміки (ймовірно, з активними елементами).

Чутки про нове R8 говорять, що наступне покоління цієї моделі цілком може бути розроблене на адаптованому варіанті платформи SSP. Ця «архітектура» інтегруватиме компоненти з «візків» MEB та EPP, згодом ставши основою для 80% автомобілів Volkswagen Group у найближчі роки.

Платформа підтримуватиме силові агрегати потужністю до 1700 кінських сил, а також дасть життя новому 7-місцевому електричному кросоверу Porsche K1. 

Що стосується Audi R8 e-tron, якщо проекту дадуть “зелене світло”, то він дебютує у 2027 році. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!