Новий Mitsubishi Pajero може виявитися близнюком позашляховика Nissan Patrol (Y63)

0
393

На початку цього року поповзли чутки про те, що Mitsubishi має намір відродити свій знаменитий позашляховик Pajero. Згодом цю інформацію підтвердили авторитетні джерела, які мають інсайдерські дані, що заявили, що машина воскресне в новому для себе амплуа – розкішний SUV.

Тепер же в Мережі почала активно обговорюватися відомості, що новий Паджеро цілком може виявитися близнюком свіжого Nissan Patrol (Y63).

Як пише австралійський портал CarsGuide, Mitsubishi і Nissan хочуть об’єднати зусилля, зробивши ставку на новомодний формат бейдж-інжинірингу.

Обидві компанії мають намір кинути виклик Toyota з її “Ленд Крузерами”, розробивши позашляховик Pajero та Patrol нового покоління на єдиній платформі. Таке рішення дозволить їм заощадити на витратах за рахунок використання однакових платформ та технологій.

Обидві машини позиціонуються як розкішні «всюдиходи». Але якщо Nissan Patrol (Y63) запозичить у Infiniti QX80 мотор V6 з подвійним наддувом, то Mitsubishi Pajero нового покоління отримає власну гібридну силову установку.

Прокоментувати ці чутки попросили представника Mitsubishi, який не підтвердив, але й не спростував опубліковане інсайдерське «зливання», заявивши наступне:

«Ми маємо спільну платформу і, очевидно, це наша перевага. Коли ви запитуєте мене про Pajero на базі Nissan Patrol, я не можу коментувати це. Але скажу так: якщо ми це зробимо, то Mitsubishi прагнутиме зберегти власну ДНК у цьому проекті».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!