Новий кросовер Kia за 400 тисяч гривень: що про нього відомо

0
114

Сегмент бюджетних кросоверів стає все більш важливим для масових світових автовиробників, і вони планомірно розширюють лінійку таких моделей. Після Hyundai з його субкомпактами Casper і Exter аналогічну за форматом новинку готує і Kia. Що відомо про потенційно найдешевший кросовер Kia розповіли журналісти видання «IndiaCarNews».

За інформацією індійського онлайн-журналу, машина носитиме ім’я Clavis. «Паркетник» має отримати оквадраченный дизайн кузова з прямокутними елементами екстер’єру, вертикально розташованими світлодіодними фарами і ліхтарями, а також пластиковим обважуванням, рейлінгами на даху та високим кліренсом.

За розмірами машина має бути близькою до Hyundai Exter з довжиною близько 3,8-метра, шириною – 1,7-метра, а також колісною базою приблизно 2,4-метра. 

Стверджується, що кросовер стане першим у своєму сегменті, якому дістанеться панорамний люк у даху. Крім того, йому будуть покладені передні сидіння, що вентилюються або підігріваються (залежно від країни), клімат-контроль, аудіосистема Bose, а також салон, оброблений шкірозамінником. 

Щодо двигунів, то для Kia Clavis хочуть використовувати як бензинові мотори, так і електрифіковані силові установки, але їх характеристики поки що знаходяться під грифом таємно. 

А ось із термінами прем’єри кросовера все більш-менш зрозуміло. Машину хочуть представити наприкінці 2024 року, а її продажі розпочнуться у першому кварталі 2025-го. 

Як ціну на автомобіль інсайдери називають цифру близько 400 тисяч гривень за поточним курсом при перерахунку з індійських рупій. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!