Новий Nissan Leaf отримає незвичайний дизайн: ось як він може виглядати

0
661

Перший Nissan Leaf побачив світ у 2011 році. Це був японський компактний автомобіль із незвичайним дизайном, який став одним із піонерів сегменту електрокарів. За ним було друге покоління, що з’явилося в 2018 році, але воно виявилося набагато менш успішним. Тепер у Nissan хочуть повернути цю знакову модель в список марок, що продаються в лінійці, але в зовсім іншому вигляді.

Як виглядатиме новий Leaf, показали дизайнери американського порталу «Motor1», що опублікували рендери такого автомобіля.

Судячи з зображень, новий Leaf має перекваліфікуватися з хетчбека в кросовер з купеподібним силуетом, який сьогодні приваблює молодіжну аудиторію.

В основу концепції машини ліг прототип Chill-Out 2021 (на фото вище), але його художники постаралися зробити більш реалістичним та близьким до «товарної» форми.

Спереду автомобіль може похвалитися незвичайною світлотехнікою, виконаною з п’яти горизонтальних світлодіодних смуг з обох боків, а також основними блоками фар, вбудованими в нижню частину бампера. Решітки радіатора у кросовера немає, тому що вона йому не потрібна, адже Leaf залишиться чистим електромобілем.

На місці заглушки встановлений логотип Nissan, що світиться, а дверні ручки з боків заховані в кузові.

Машина позиціонуватиметься як молодша сестра Nissan Ariya, а значить успадкує у свого родича дизайнерські рішення в інтер’єрі, включаючи аналогічне компонування елементів управління та графіку.

Жодних подробиць про те, чого чекати від двигунів і акумуляторів майбутньої моделі, поки немає. Але існує неофіційна інформація, що автомобіль збудують на платформі CMF-EV і нагородять його електромотором на 394 к.с. та батареями ємністю 66 та 91 кВт/год.

Дебют кросовера Nissan Leaf заплановано на середину 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!