Авто

9 речей, які обов’язково потрібно перевірити, купуючи вживану Toyota Camry

Share

Седан Toyota Camry залишається одним із найбажаніших автомобілів як на російському ринку, так і за його межами. Покупці цінують цю модель за її неймовірну надійність, а також місткий салон та приємні ходові якості.

Але, як і будь-якій іншій машині, «Камрі» властиві власні проблеми, які можуть виявлятися на екземплярах. Експерти американського журналу Hot Cars назвали дев’ять речей, які обов’язково варто перевірити, якщо Camry купується у вигляді автомобіля, що був у використанні.

9) Ослаблені колісні гайки

Зачеплені роки випуску: 2023

Минулого року седан потрапив під сервісну кампанію, згідно з якою деякі машини відвалювали колеса. Проблема полягала в ослаблених гайках, що з’єднують колісні диски зі маточкою. 

8) Вібрації АКПП

Торкнуті роки випуску: 1991-2017

Деякі власники Camry скаржилися, що при прискоренні автоматична коробка передач седана починає сильно вібрувати. Несправність торкалася менше тисячі випущених машин та лікувалася оновленням програмного забезпечення трансмісії.

7) Проблеми з трансмісіями на великих пробігах

Торкнуті роки випуску: 1991-2013

У міру збільшення пробігу Camry, як і в будь-якому іншому автомобілі, зростає ймовірність зносу коробок передач. При покупці машин з великим кілометражам перевірка трансмісії – обов’язкова процедура, яка дозволить заощадити у майбутньому.

6) Дефектні нижні кульові опори

Зачеплені роки випуску: 2003, 2005 та 2014

У 2014 році близько 170 тисяч Camry було відкликано через проблеми з нижніми кульовими опорами. Тоді повідомлялося, що вони можуть розвалитися через витік мастил. Несправність супроводжувалася неприємним стукотом і брязкотом у поворотах.

5) Не працюючі подушки безпеки

Зачеплені роки випуску: 2016, 2020, 2021 та 2022

У 2016-му більше 40 тисяч Camry відкликали через відмову передніх подушок безпеки, які не розкривалися у разі аварії. Це було пов’язано з проблемою калібрування ваги з визначенням типу пасажира, що знаходиться на передніх кріслах. 

4) Витік палива

Торкнуті роки випуску: 2014

Деякі екземпляри Camry 2014 року випуску були схильні до витоків палива, які потенційно могли призвести до пожеж. Причиною був поганий зварний шов у моторному відсіку. Втім, жодного випадку спалаху Camry через цей дефект з того часу так і не виявили. 

3) Витоку холодоагенту кондиціонера

Зачеплені роки випуску: 2011, 2012, 2014

Найбільш поширеною проблемою з кондиціонерами в Camry були витік так званого холодоагенту, без якого система кондиціювання повітря в салоні машини просто не працюватиме. У США дефект «лікувався» заміною компресора кондиціонера, який коштує недешево.

2) Надмірна витрата олії

Зачеплені роки випуску: 2007, 2008, 2009

У 2007 році Camry увійшла у важкий період, коли несправний поршень у її двигуні викликав надмірну витрату олії. Все виглядало настільки погано, що один із власників повідомив, що доливає масло кожні 300 кілометрів, а ті, хто вирішив ігнорувати цю особливість двигуна, «потрапили» на його капітальний ремонт або навіть заміну.

1) Уникати автомобілів 2007-2009 років

Журналісти Hot Cars заявляють, що оголошення про продаж машин 2007, 2008 і 2009 років випуску, де за автомобілі просять невеликі гроші, можуть бути прийомом. І пов’язана вона з тим, що це найпроблемніші Camry.

За словами «заокеанських експертів, вони «поїдають» масло, мають тендітну панель приладів, деформовані гальмівні диски, а також мають проблеми з кермовим управлінням.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

BMW готує відразу кілька гучних прем’єр, які будуть представлені вже найближчими днями

Захід Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде найближчими днями, ознаменується для баварського автовиробника BMW цілою…

20.05.2024

Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Майбутній електромобіль Volvo EX60 буде оснащений акумулятором великої ємності з надшвидкою зарядкою і інноваційним автопілотом,…

20.05.2024

Шеф-дизайнер BMW показав тизер унікального концепту для Villa d’Este 2024

Домагой Дукеч, голова дизайнерського відділу BMW , представив перший тизер нового концепт-кара, який буде показано…

20.05.2024

Китайці готові затьмарити Toyota RAV4 у Європі (фото)

Китайський автовиробник BYD , відомий своїми електромобілями Dolphin і Seal, готується до європейських продажів своєї…

20.05.2024

У Мережі показали відео з новим Hyundai Palisade 2026 року

Нове покоління Hyundai Palisade 2026 вперше з'явилося на відео з включеними фарами. Кросовер, відомий під…

20.05.2024

Чому водії отримують чужі штрафи і чи можна їх не оплачувати

Чому водіям можуть приходити чужі штрафи за перевищення швидкості Часом власники авто стикаються з несправедливістю,…

20.05.2024