9 речей, які обов’язково потрібно перевірити, купуючи вживану Toyota Camry

0
241

Седан Toyota Camry залишається одним із найбажаніших автомобілів як на російському ринку, так і за його межами. Покупці цінують цю модель за її неймовірну надійність, а також місткий салон та приємні ходові якості.

Але, як і будь-якій іншій машині, «Камрі» властиві власні проблеми, які можуть виявлятися на екземплярах. Експерти американського журналу Hot Cars назвали дев’ять речей, які обов’язково варто перевірити, якщо Camry купується у вигляді автомобіля, що був у використанні.

9) Ослаблені колісні гайки

Зачеплені роки випуску: 2023

Минулого року седан потрапив під сервісну кампанію, згідно з якою деякі машини відвалювали колеса. Проблема полягала в ослаблених гайках, що з’єднують колісні диски зі маточкою. 

8) Вібрації АКПП

Торкнуті роки випуску: 1991-2017

Деякі власники Camry скаржилися, що при прискоренні автоматична коробка передач седана починає сильно вібрувати. Несправність торкалася менше тисячі випущених машин та лікувалася оновленням програмного забезпечення трансмісії.

7) Проблеми з трансмісіями на великих пробігах

Торкнуті роки випуску: 1991-2013

У міру збільшення пробігу Camry, як і в будь-якому іншому автомобілі, зростає ймовірність зносу коробок передач. При покупці машин з великим кілометражам перевірка трансмісії – обов’язкова процедура, яка дозволить заощадити у майбутньому.

6) Дефектні нижні кульові опори

Зачеплені роки випуску: 2003, 2005 та 2014

У 2014 році близько 170 тисяч Camry було відкликано через проблеми з нижніми кульовими опорами. Тоді повідомлялося, що вони можуть розвалитися через витік мастил. Несправність супроводжувалася неприємним стукотом і брязкотом у поворотах.

5) Не працюючі подушки безпеки

Зачеплені роки випуску: 2016, 2020, 2021 та 2022

У 2016-му більше 40 тисяч Camry відкликали через відмову передніх подушок безпеки, які не розкривалися у разі аварії. Це було пов’язано з проблемою калібрування ваги з визначенням типу пасажира, що знаходиться на передніх кріслах. 

4) Витік палива

Торкнуті роки випуску: 2014

Деякі екземпляри Camry 2014 року випуску були схильні до витоків палива, які потенційно могли призвести до пожеж. Причиною був поганий зварний шов у моторному відсіку. Втім, жодного випадку спалаху Camry через цей дефект з того часу так і не виявили. 

3) Витоку холодоагенту кондиціонера

Зачеплені роки випуску: 2011, 2012, 2014

Найбільш поширеною проблемою з кондиціонерами в Camry були витік так званого холодоагенту, без якого система кондиціювання повітря в салоні машини просто не працюватиме. У США дефект «лікувався» заміною компресора кондиціонера, який коштує недешево.

2) Надмірна витрата олії

Зачеплені роки випуску: 2007, 2008, 2009

У 2007 році Camry увійшла у важкий період, коли несправний поршень у її двигуні викликав надмірну витрату олії. Все виглядало настільки погано, що один із власників повідомив, що доливає масло кожні 300 кілометрів, а ті, хто вирішив ігнорувати цю особливість двигуна, «потрапили» на його капітальний ремонт або навіть заміну.

1) Уникати автомобілів 2007-2009 років

Журналісти Hot Cars заявляють, що оголошення про продаж машин 2007, 2008 і 2009 років випуску, де за автомобілі просять невеликі гроші, можуть бути прийомом. І пов’язана вона з тим, що це найпроблемніші Camry.

За словами «заокеанських експертів, вони «поїдають» масло, мають тендітну панель приладів, деформовані гальмівні диски, а також мають проблеми з кермовим управлінням.  

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!