Ford Mustang Mach-E оновився: тепер він швидший за топовий Tesla Model Y Performance

0
5

Компанія Ford представила електрокросовер Mustang Mach-E 2024 модельного року. Топові версії отримають новий задній електромотор, який зробить Mustang Mach-E швидшим за найпотужнішу версію Tesla Model Y. Також для всіх модифікацій позашляховика передбачені модернізовані батареї, які швидше заряджаються і забезпечують збільшений запас ходу. В США ціни на оновлену модель починаються від 41,9 тисяч доларів.

Новий задній двигун став легшим і потужнішим. Детальні характеристики Ford поки не наводить, але вже відомо, що такий двигун отримають усі модифікації Mustang Mach-E. Також вже анонсовано опцію під назвою Performance Upgrade: за допомогою оновлення програмного забезпечення можна розблокувати доступ до додаткових 136 Нм. На топову модифікацію Mach-E Rally такий софт поставлять за замовчуванням, а Mach-E GT його можна буде замовити за 995 доларів.

«Розблокований» Mustang Mach-E прискориться до 60 миль на годину (96 км/год) за 3,3 секунди — це на 0,2 секунди краще за показник Tesla Model Y Performance. Також це найкращий результат у короткій біографії електромобіля. Дрегові чверть милі він проїде за 11,8 секунди з фінішною швидкістю 296 км/год.

Запас ходу базової версії кросовера збільшений до 402 кілометрів (плюс 32 кілометри), найбільш автономний Mustang Mach-E теж проїде на 32 кілометри більше, ніж раніше — 515 кілометрів. Час заряджання батарей з 10% до 80% зменшено на 20%: тепер на цю процедуру потрібно від 32 до 36 хвилин залежності від типу батареї.

Топова модифікація Rally з’явилася у електрокара восени минулого року. Відрізняється вона особливим зовнішнім декором, а також оригінальними налаштуваннями ходової частини та силової електроніки та збільшеним на 20 міліметрів кліренсом. До оновлення двигуни Mustang Mach-E Rally розвивали 480 к.с. та 880 Нм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!