Cadillac незабаром представить молодіжний кросовер

0
80

Напередодні офіційного дебюту Cadillac Optiq, новий молодіжний електрокросовер марки, вже не залишає місця для таємниць завдяки зусиллям китайських журналістів. Фотографії екстер’єру та інтер’єру, а також ключові технічні характеристики моделі стали доступні широкому загалу ще до старту продажів, все завдяки сертифікаційним документам. Залишаються питання лише щодо оснащення, ціноутворення, комплектацій та запасу ходу автомобіля.

Cadillac Optiq, як представник сегменту електромобілів, обіцяє бути відносно доступним. Розміри автомобіля складають 4822 мм завдовжки, 1912 мм завширшки і 1643 мм заввишки, при цьому колісна база досягає 2954 мм.

Cadillac Optiq можна вважати зменшеною версією моделі Cadillac Lyriq, оскільки обидві машини побудовані на платформі Ultium і мають ідентичні інтер’єри. Внутрішній простір обох моделей прикрашає вигнутий трапецієподібний інформаційно-розважальний комплекс. Поєднує їх також дизайн керма, передньої панелі, дверних карт та центрального тунелю.

Зовнішній вигляд Cadillac Optiq нагадує його старшого брата, що, ймовірно, сподобається майбутнім власникам. General Motors сподівається, що цей електрокросовер стане ключовим фактором зростання продажів Cadillac у Китаї, де для зниження собівартості планується організувати локальне складання. Проте конкуренція на китайському ринку електромобілів залишається високою, і західним брендам поки що складно виграти значну частку ринку.

Cadillac робить ставку на китайський ринок, про що свідчить вибір місця для світової прем’єри — автосалону в Пекіні, а також рішення розпочати продаж у Китаї раніше, ніж у США. Це стратегічно обґрунтований хід, враховуючи, що минулого року в Китаї було продано 183,6 тисяч автомобілів Cadillac в порівнянні зі 147,2 тисячами в США.

Виробництво Optiq заплановане на спільному підприємстві у Китаї, створеному у партнерстві з місцевим концерном SAIC. На відміну від попередньої моделі Lyriq, новинка буде оснащена батареєю, що складається з елементів живлення китайського виробника CATL замість акумуляторів LG.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!