Найпрестижніший кросовер Mazda з’явиться цього року

0
132

Японський автовиробник Mazda близький до того, щоб представити свій новий флагманський кросовер в ері, коли компанія прагне стати повноцінним преміум-брендом. Очікується, що автомобіль отримає назву CX80. Напередодні стало відомо коли може відбутися його офіційна прем’єра.

Видання BestCarWeb, відоме своїми інсайдерськими відомостями про все, що пов’язане з японськими автомобілями, пише, що презентація найпрестижнішого кросовера Mazda намічена на середину цього року. Автомобіль збираються показати влітку, а продажі почати ближче до осені. 

Як і більшість попередніх моделей Mazda в сегменті SUV, новинку збудують на свіжій задньопривідній архітектурі, що передбачає поздовжнє розташування силового агрегату.

Машина матиме три ряди сидінь, але їхнє компонування залежатиме від версії, обраної покупцем. 

Під капот кросовера, довжина якого має становити близько п’яти метрів, а колісна база розтягнутися до трьох метрів, встановлять мотори, відомі по молодшому SUV CX-60. 

Йдеться про 2,5-літровий бензиновий мотор, про його версію, що працює у складі гібрида, що заряджається, а також про 3,3-літровий турбодизелі, агрегатований доважкою у вигляді стартер-генератора. 

У парі з усіма типами силових агрегатів працюватиме 8-діапазонна автоматична коробка передач, стикована із заднім або повним приводом. 

Як конкуренти для Mazda CX-80 називають преміальні моделі, такі як: Audi Q7, BMW X5, а також Volvo XC90.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!