Renault використовуватиме дві різні платформи для нового Clio з електромотором

0
11

Якщо в 2024 році головним героєм був Renault 5, який очікує цієї осені більш кросоверної версії під назвою «4», то 2025 може стати роком Clio. До появи готується його шосте покоління.

Поява нового Renault Clio очікується в середині наступного року, а в дорогу він вийде 2026 року. Звісно, ​​запуск 100% електричного варіанту не буде першим із французьких пріоритетів.

Британське ЗМІ Autocar дало кілька цікавих припущень про те, як Renault зробить Clio п’ятою електричною моделлю в оновленому сімействі після нових або майбутніх Megane, 5, 4 та Twingo.

З одного боку, нове покоління Renault Clio продовжить використовувати поточну платформу CMF-B для версій із двигуном внутрішнього згоряння. Бензин, як і раніше, буде головним героєм, але виключно, оскільки дизельні двигуни dCi зникнуть з модельного ряду.

Повногібридна, мікрогібридна і навіть гібридна технології E-Tech, що підключаються, успадкували систему Captur, повинні зайняти половину майбутньої лінійки Clio, особливо в її зародковому стані. Варіанти LPG з маркуванням ECO, як і раніше, залишатимуться цінним додатковим обладнанням.

Майбутній електричний Clio використовуватиме варіацію тієї ж платформи, що і Renault 5. З іншого боку, очікується, що майбутній Renault Clio також перейде на 100% електричну технологію, але на основі варіації нової платформи AmpR Small, що підтримує нещодавно представлений Renault 5.

Фактично, ця архітектура буде доступна у трьох розмірах: найменший для майбутнього відродженого електричного Twingo; проміжний для нових Рено 5 та 4; і більший за розміром вищезгаданого Clio. Оскільки ця архітектура приблизно на 60 відсотків складається із загальних компонентів із CMF-B, перенесення корпусу з одного в інший буде простіше простого.

Між обома версіями очікуються істотні естетичні зміни, в той час як обидві адаптуються до функцій, які ми бачили останнім часом у Scenic, Megane, Austral і т. д., залишаючи більш ретро-бік меншим електричним версіям лінійки Renault.

Майбутній електричний Renault Clio займе проміжне місце між Renault 5 і 4, приблизно на 20 мм менше, і Megane, що вже знаходиться у вищому сегменті. Те саме станеться і з цінами: очікуючи, доки «5» подолає бар’єр нижче 25 000 євро, очікується, що майбутній Clio «закріпиться» на позначці 30 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!