Авто

Renault Clio нового покоління отримає революційні зміни

Share

Renault готує до випуску нове покоління свого бестселера Clio , яке, як очікується, буде представлено вже наступного року та вийде на дороги у 2026 році. Вперше за багато років французький автовиробник планує запропонувати покупцям не лише традиційні версії з бензиновими та гібридними двигунами, а й повністю електричну модель. Цей крок підтверджує амбіції Renault в галузі електричної мобільності та прагнення до повної електрифікації свого модельного ряду до 2035 року.

Новий Renault Clio буде розроблено на двох різних платформах. Для версій із традиційними двигунами використовуватиметься оновлена ​​платформа CMF-B , яка вже служила основою для поточного покоління моделі. Дизельні двигуни зникнуть з лінійки, поступившись місцем бензиновим агрегатам і різним варіантам гібридних систем, включаючи повногібридні (HEV), м’якогібридні (MHEV) і плагін-гібридні (PHEV).

Крім цього, планується створення електричної версії Clio на базі нової платформи AmpR Small , яка також лежить в основі нещодавно представленого Renault 5 . Ця архітектура передбачає три розміри, що дозволить адаптувати її не тільки для маленьких моделей, але і для більших, таких як новий Clio . Приблизно 60% компонентів буде спільним з платформою CMF-B , що полегшить перехід моделі з однієї платформи на іншу.

Інженери Renault обіцяють значні зміни в дизайні обох версій нового Clio , підкреслюючи сучасні риси, характерні для останніх моделей бренду, таких як Scenic, Megane і Austral . Очікується, що електрична версія Clio займе своє місце між новими моделями Renault 5 і 4 і буде запропонована за ціною близько 30 000 євро, що зробить її доступною альтернативою в сегменті електромобілів.

Renault підтверджує свою відданість мультиенергетичним системам приводу, підкреслюючи важливість та практичність такого підходу у створенні доступних та ефективних автомобільних рішень. Новий Clio стане важливим кроком на шляху до електрифікації бренду та запропонує покупцям широкий вибір технологій приводу, відбиваючи прагнення Renault до інновацій та сталого розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Renault

Останні записи

Які автомобілі не підведуть взимку: найнадійніші моделі 2025 року

Зима вже зовсім близько, і я починаю думати про те, як зробити свої зимові поїздки…

27.10.2024

Скільки часу бензин можна зберігати в каністрі: корисно знати водіям

Часто бачу, що багато водіїв у нас скуповують бензин про запас – бо ціни на…

27.10.2024

Geely вперше показала седан із запасом ходу 2,4 тисячі кілометрів

Geely вперше показала седан із запасом ходу 2,4 тисячі кілометрів. У соцмережах опублікували знімок закамуфльованого…

27.10.2024

Названо опції, які підвищують ціну авто при продажу

Коли я купую авто, то одразу думаю, як його потім можна буде вигідно продати, якщо…

27.10.2024

Чи потрібно вже зараз «перевзувати» авто, і коли це стане обов’язковим

Зима в Україні вже не за горами. Тому багато водіїв вже зараз почали замислюватися про…

27.10.2024

На рендерах показали сімейний мінівен Dacia Sandman

У мережі з’явилися рендери концепту бюджетного автомобіля Dacia Sandman, і виглядає він досить цікаво —…

26.10.2024