Названо найпоширенішу помилку при виборі автомобіля

0
629

При покупці автомобіля багато покупців надають надмірне значення здатності машини розганятися з 0 до 100 км/год, вважаючи, що це є ключовим фактором для безпечного обгону. Однак недавнє дослідження, проведене в Німеччині, виявило, що найбільш важливою характеристикою, що гарантує швидке та безпечне прискорення, є не швидкість розгону, а потужність і момент двигуна, що крутить.

Обгін є одним із найбільш ризикованих маневрів під час водіння, що вимагають від водія максимальної концентрації та правильного вибору моменту. Німецька Федерація автомобіля ADAC провела випробування 600 моделей автомобілів, щоб з’ясувати, яка потужність двигуна необхідна для забезпечення безпечного прискорення автомобіля при обгоні.

Дослідження показало, що для безпечного обгону автомобіля масою одна тонна потрібна потужність не менше 80 кінських сил, для 1,5 тонни – 120 к.с., для двох тонн – 160 к.с., а для автомобілів масою 2,5 тонни потрібно понад 200 кінських сил. Ці параметри розраховані з урахуванням типового використання автомобіля у міських умовах, на трасі та автостраді.

Примітно, що в рамках випробувань виявлено, що деякі моделі, такі як Dacia Spring Electric з потужністю всього 45 л. цьому 330 метрів. Такі показники роблять його малопридатним для використання на швидкісних трасах, хоч і ідеальним для міських умов.

Таким чином, результати дослідження підкреслюють, що при виборі автомобіля для покупки слід звертати увагу не тільки на його здатність швидко розганятися до 100 км/год, але і на потужність двигуна, особливо якщо важлива здатність до безпечного та швидкого обгону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!