Porsche тестує загадковий прототип Cayenne із ДВЗ

0
123

Зимові випробування в Швеції розкрили нові таємниці Porsche : на дорогах був помічений прототип Cayenne , що викликає більше питань, ніж дає відповіді. Фотошпигуни відобразили оновлену модель 2024 року, третього покоління Cayenne . Але що саме тестує Porsche?

Cayenne швидко став лідером продажу серед автомобілів німецького виробника, незважаючи на фінансові труднощі компанії в момент його випуску. За підсумками минулого року було продано 87 553 одиниці, що зробило його найпопулярнішим автомобілем бренду.

За прогнозами Porsche до 2030 року частка продажу нових автомобілів із електроприводом перевищить 80%. Це означає, що Cayenne з двигуном внутрішнього згоряння буде знято з виробництва до кінця поточного десятиліття, залишивши 911 єдиним автомобілем на ДВС у лінійці Porsche.

Однак мета досягнення 80% продажів електромобілів до 2030 року може здатися занадто амбітною. З урахуванням уповільнення попиту на електромобілі в США, Європі та Китаї, а також після пом’якшення європейських екологічних нормативів Euro 7 повний перехід Porsche на електромобілі до 2030 року виглядає сумнівним.

Загадковий прототип Cayenne з великими повітрозабірниками та чотирма вихлопними трубами явно вказує на ДВЗ. Цей автомобіль не схожий на очікуваний електричний Cayenne , який має з’явитися наприкінці 2025 або на початку 2026 року. Porsche також працює над великим SUV на сім місць під кодовою назвою  K1 , заснованою на платформі Premium Platform Electric , а не на майбутній Scalable Systems Platform групи Volkswagen.

Відсутність дверцят порту зарядки підтверджує, що це виключно паливна модель, а не гібрид. Porsche може тестувати нову версію Cayenne, швидше за все, Cayenne Coupe .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!