Топ-5 головних переваг дизельних двигунів

0
878

Чимало автомобілістів побоюються двигунів на «важкому» паливі. Одні вважають, що ці двигуни вибагливі і підведуть взимку, інших же лякають новини про «дизельгейт». Втім, дизельні агрегати мають ряд переваг перед бензиновими. Твоя МАШИНА розповість про 5 сильних сторін дизельних двигунів.

По-перше, «дизелі» мають більш високі показники ККД: 40-50% проти 30% у бензинових двигунів. Це дозволяє значно зменшити витрату пального. Крім того, дизельні мотори відрізняються високою надійністю за рахунок більш простої конструкції.

По-друге, ефективне застосування енергії згоряння дозволяє дизельним двигунам набагато менше грітися. Як наслідок – зникає необхідність у складній системі охолодження.

Третьою перевагою є високий показник крутного моменту при меншій кількості обертів. Це пояснюється більшим ступенем стиснення і більш високим ККД.

По-четверте, дизельні автомобілі менш вибагливі до якості пального. Відповідно до проведених тестів, такі мотори без системи турбонаддування можуть споживати навіть пальне дуже низької якості.

У ТОП-5 переваг «дизелів» потрапила також їхня безпека. Справа в тому, що солярка виділяє набагато менше легкозаймистих речовин, а це означає, що вона не така небезпечна, як бензин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!