Експерти Consumer Reports розкритикували електрокросовер Fisker Ocean

0
36

Журнал Consumer Reports опублікував звіт про тривале тестування електромобіля Fisker Ocean (приблизно 65 000 доларів США). Експерти знайшли в кросовері багато позитивних рис, але в основному критикували заплутану електроніку, дивні налаштування силового агрегату і підвіски, а також ергономічні прорахунки.

Тестувальники високо оцінили дизайн, просторий салон, фізичне розташування кнопок керування та широкий модельний ряд Ocean.

Водночас на другий день випробувань бортова система безпеки почала вимикатися, потім випадковим чином поверталася і знову вимикалася. Система стеження за водієм електромобіля взагалі не працювала, ймовірно, через те, що її не активували при складанні.

Були також дивні проблеми з медіасистемою, яка працювала повільно і важко підключала Bluetooth-пристрої, незважаючи на те, що компанія Ocean оновила програмне забезпечення.

Були також негативні відгуки про якість оздоблення та збірки салону, а також про ергономічні рішення, такі як незручні дверні ручки.

Що стосується силової установки, то експерти розкритикували, наприклад, налаштування системи рекуперативного гальмування, а підвіска виявилася недостатньо енергоефективною навіть на низьких швидкостях.

Журнал придбав електромобіль для тестів власним коштом. Ціна самого автомобіля склала 63 981 долар США, з яких 2 438 доларів довелося заплатити за транспортування. При цьому Ocean приїхав з вм’ятинами і подряпинами на кузові, а килимки, що йшли в комплекті, загубилися в дорозі.

Сама компанія Fisker зараз перебуває на межі банкрутства. Раніше повідомлялося, що їй вдалося домовитися про інвестиції в розмірі 150 мільйонів доларів, але вона все одно була змушена зупинити виробництво Ocean. Очікувалося, що Nissan інвестує у Fisker ще 400 мільйонів доларів США, але, за останніми повідомленнями, переговори призупинені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!