Mazda CX-5 третього покоління: чого чекати від нового конкурента Toyota RAV4 та Kia Sportage

0
881

Незважаючи на чутки про те, що Mazda збирається відмовитися від випуску свого бестселера CX-5, японський автовиробник, очевидно, не має наміру йти на такий нелогічний крок, навіть незважаючи на вже сформований модельний ряд у сегменті SUV на найближчі роки.

Що відомо про третю генерацію одного з головних конкурентів Toyota RAV4 та Kia Sportage розповіли журналісти австралійського видання CarsGuide.

Офіційних подробиць про те, яку форму доведеться прийняти наступної генерації CX-5, поки немає, але інсайдери заявляють, що машина точно зміниться зовні, приміряючи новий стиль бренду з преміальними штрихами.

Основне питання полягає в тому, чим нова CX-5 має відрізнятися від аналогічного за форматом CX-60, який продається вже кілька років. Швидше за все основна різниця виявиться такою самою, як і зараз.

CX-5 повинна зберегти свою актуальну передньопривідну платформу (з опціональним повним приводом), а отже, для неї не збираються використовувати нову задньопривідну архітектуру, підготовлену для сучасних навколопреміальних моделей компанії (у тому числі CX-60).

Про технічні характеристики машини поки говорити рано, але, ймовірно, авто дістануться ті ж мотори, що і зараз, включаючи 2- і 2,5-літрові бензинові агрегати SkyActiv-G, а також дизельний двигун SkyActiv-D.

Строки виходу у продаж розкриють протягом найближчих місяців. З високою ймовірністю прем’єра «паркетника» відбудеться до кінця цього року, або на початку 2025-го.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!