Skoda випустить новий дешевий компактний кросовер

0
272

Skoda працює над новим невеликим кросовером, який розташується на найнижчому ступені в SUV-гамі компанії. Автомобіль збираються продавати на ринках, що розвиваються, до яких машина дістанеться приблизно в 2025 році. Свіжі подробиці про цей автомобіль розкрили журналісти видання «ICN».

Інсайдери з Індії заявляють, що новий і поки що безіменний компактний «паркетник» Skoda стане найкоротшою моделлю в гамі бренду з довжиною менше 4 метрів. В його основу має лягти модифікована платформа MQB AO IN, на якій раніше були побудовані Skoda Slavia, а також VW Tiguan та VW Virtus.

Як рушійну силу для новинки хочуть використовувати літровий 3-циліндровий бензиновий турбомотор, що видає 110 кінських сил. Зв’язку йому складе механічна коробка або класичний «автомат».

Альтернативним варіантом для кросовера може стати півторалітровий двигун TSI, пов’язаний із МКПП або «роботом». Крім того, ходять чутки, що автомобіль успадкує у спорідненого Skoda Kodiaq сидіння, налаштування підвіски та інформаційно-розважальну систему.

Офіційну прем’єру машини заплановано на весну наступного року (орієнтовно – у березні). Крім Індії та країн Південно-Східної Азії, автомобіль продаватимуть на ринках Близького Сходу та Північної Африки.

Новинка Skoda має скласти конкуренцію таким популярним в Азії моделям як Hyundai Venue та Kia Sonet.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!