Tesla показала позашляхові можливості стандартного Cybertruck

0
261

Компанія Tesla опублікувала відеоаргумент, адресований тим, хто сумнівається у прохідності електропікапу Cybertruck. У короткому ролику показано, як пікап проходить одну з найпопулярніших та найнебезпечніших природних перешкод у пустелі Мохаве — вузьку ущелину, відому під назвою Hell’s Gate («Брама пекла»). Особливо підкреслюється, що пікап, який подолав підйом, був взутий у стандартні шини.

Hell’s Gate нагадує V-подібний виріз у скелі, чиї стінки усіяні кам’яними виступами. Прийнято вважати, що сама ущелина піднімається вгору під кутом до 30 градусів, але на деяких ділянках через виступи крутість підйому збільшується до 45 градусів. Також подолання ущелини може бути ускладнене шаром піску, яким вітер періодично вкриває каміння.

Tesla Cybertruck проїхав підйом без серйозних зусиль. У відео добре помітно, як бортова електроніка допомагає йому справлятися і з пробуксовуванням коліс, і з діагональними вивішуваннями. Водночас в деяких ситуаціях широкий пікап ледь поміщається між скельними стінами.

Компанія заявила, що в заїзді брав участь Cybertruck у тримоторній модифікації. Це версія із власною назвою Cyberbeast, чиї три електромотори розвивають 845 к.с. і може розігнати пікап до 60 миль на годину (96 км/год) за 2,6 секунди.

Не виключено, що компанія зважилася на експеримент з Hell’s Gate, щоб довести, що і на подібному бездоріжжі Cybertruck не гірший за прямого конкурента Rivian R1T. Електричний пікап від Rivian пройшов цю перешкоду ще у 2021 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!