Електромобіль Dacia Spring після оновлення став виглядати зовсім інакше

0
349

Компанія Dacia представила оновлену версію свого електромобіля Spring, який називає найдоступнішим на ринку. Зміни поколінь не відбулося, проте хетчбек отримав повністю нову зовнішність у фірмовому стилі та глибоко перероблений інтер’єр. Прийом замовлень на електромобіль відкриється цієї весни, прямий продаж стартує влітку.

Силова структура кузова крос-хетча, судячи з фото, не змінилася, але електромобілю серйозно змінили оформлення передньої частини і корми. Нові бампер і капот, переосмислена оптика, підкреслені колісні арки…. Нижні частини бортів прикрашені чорними накладками, а на кормі з’явилася глянсова поперечна вставка, яка візуально об’єднує ліхтарі з характерним «світловим підписом». Вперше для старших комплектацій пропонуватимуться 16-дюймові колеса.

Повністю нова передня панель доповнена 7-дюймовими приладами, які встановлюються вже в базовій комплектації, та центральним екраном діагоналлю до 10 дюймів для дорогих версій (для простих запропонують лише тримач для смартфона). Змін зазнали й кермо, селектор трансмісії та блок керування кліматом. Заявлені нові матеріали оздоблення та кольорові вставки, оформлення яких залежатиме від рівня оснащення.

Зміни в інтер’єрі дозволили збільшити багажник на 6%, до мінімальних 308 літрів із можливістю збільшення до 1004 літрів. Ще 35 літрів простору заховано під капотом.

Моторна гама Spring не змінилася: це, як і раніше, два електромотори на вибір на 45 і 65 к.с., але тепер потужніший двигун буде пропонуватися для збільшеної кількості комплектацій. З ним крос-хетч може прискоритися до 100 км/год за 14 секунд.

Компактна 26,8-кіловат-годинна батарея забезпечить запас ходу приблизно 220 кілометрів. На думку Dacia, цього досить, оскільки, за підрахунками виробника, середня дистанція щоденної поїздки власника Spring не перевищує 37 кілометрів. До складу силової електроніки увійшла оптимізована система рекуперації. Також Spring вперше запропонує двоспрямовану зарядку: до бортового акумулятора можна буде підключати сторонні споживачі.

Серед нововведень, які отримав електромобіль, також згадуються нові асистенти безпеки, що відповідають актуальним європейським стандартам.

Вартість електромобіля поки не названа, але Dacia вже пообіцяла, що Spring залишиться найдоступнішою моделлю батареї Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!