Найдоступніший електромобіль BYD став ще привабливішим

0
319

Китайський автовиробник BYD анонсував річне оновлення свого бестселера – хетчбека BYD Dolphin . Нова версія, що отримала назву Honor Edition , буде представлена ​​23 лютого і порадує потенційних покупців збільшеною батареєю та зниженою стартовою ціною порівняно з моделлю 2023 року. Цей крок є частиною оголошеної BYD «цінової війни» проти автомобілів з ДВС, у рамках якої компанія прагне переконати традиційних покупців паливних моделей переходити на гібридні та повністю електричні автомобілі.

Бренд, що базується в Шеньчжені, заявив, що ціна 79 800 юанів за автомобілі BYD змусить виробників бензинових автомобілів хвилюватися. В рамках цієї стратегії були представлені річні оновлення для двох моделей: BYD Qin Plus Honor Edition та Destroyer 05 Honor Edition .

BYD , який припинив виробництво автомобілів з ДВС у квітні 2022 року, швидше за все, націлений на суперництво з доступними бестселерами серед автомобілів з ДВС, такими як Volkswagen Lavida або Toyota Corolla . Новий Dolphin демонструє, що BYD готує не лише свої гібридні моделі до 2024 року, а й висуває на передній план свій повністю електричний модельний ряд у рамках цінової війни.

Засновник BYD Ван Чуаньфу у своїй новорічній промові висловив сподівання, що частка електромобілів у Китаї досягне 50% хоча б в одному з місяців 2024 року, враховуючи, що торік щомісячний продаж електромобілів у Китаї перевищив 40% ринку.

Попередня версія BYD Dolphin була оснащена лише батареєю LFP на 45 кВт-год, що забезпечує запас ходу 420 км за стандартом CLTC. Оновлення 2024 додасть версію з батареєю на 60 кВт-год і запасом ходу 520 км, що дозволить китайським споживачам водити Dolphin з більшою батареєю, подібно до європейських та інших закордонних покупців.

Потужність двигуна залишається незмінною – 70 кВт потужності (95 к.с.) і 180 Нм максимального крутного моменту. Розміри також не змінилися: 4 125 мм завдовжки, 1 770 мм завширшки, 1 570 мм заввишки і колісна база 2 700 мм.

У салоні BYD підготував ряд змін: новий порт Type-C для заряджання та бездротовий зарядний пристрій на 50 Вт. Також було покращено сидіння, додано вентиляцію передніх крісел та тоноване скло ззаду. Більш детальна інформація буде надана 23 лютого.

За інформацією авторитетного китайського ЗМІ Autohome , новий Dolphin буде запропонований за ціною, нижчою, ніж версія 2023 року. Поточна версія Dolphin стартує з ціни 104800 юанів в Китаї.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!