У Мережі опублікували всі подробиці про майбутнє Renault 5

0
189

Офіційний дебют нового Renault 5 E-Tech, про який вперше було оголошено на початку 2021 року, відбудеться 26 лютого 2024 року на Женевському автосалоні. Після цього автомобіль надійде у продаж влітку 2024 року.

За словами генерального директора Renault Луки де Мео, ціна на Renault 5 у Європі почнеться від 25 000 євро з огляду на доступні пільги для електромобілів. Без урахування цих пільг, ціна у Великобританії може бути ближчою до 30 000 фунтів, що робить його одним з найдоступніших електромобілів на ринку, що дозволить конкурувати з MINI Cooper та Peugeot E-208.

Renault пропонує клієнтам придбати так званий R5 R Pass за 150 фунтів, який дає можливість налаштувати автомобіль за 10 днів до загального відкриття замовлень і гарантує пріоритетне місце в черзі. Покупці також отримають масштабну модель нового автомобіля та ексклюзивний доступ до контенту та інших заходів марки.

Новий Renault 5 буде збудований на базі спеціалізованої платформи AmpR Small для невеликих електромобілів. При запуску автомобіль буде доступний лише з акумулятором на 52 кВт/год, що забезпечує запас ходу до 400 км на одній зарядці. У майбутньому з’явиться варіант із акумулятором на 40 кВт/год, що пропонує запас ходу ближче до 320 км, але за доступнішою ціною.

Renault 5 стане першим повністю електричним автомобілем Renault з можливістю повернення енергії в мережу (V2G), що дозволить ефективно використовувати електроенергію вдома або повертати її в мережу за необхідності. Система V2G буде доступна у Франції та Німеччині у 2024 році та у Великій Британії у 2025 році.

Виробництво Renault 5 буде налагоджено на заводі в Дуаї, Франція, компанією Ampere, яка спеціалізується на розробці та виробництві електромобілів у складі Renault Group.

Renault 5 замислюється як автомобіль, який буде не тільки доступним, але й зробить внесок у демократизацію електромобілів у Європі, залишаючись при цьому вигідним проектом для виробника. За словами де Мео, поява Renault 5 на ринку ставить питання про майбутнє Clio, особливо у світлі переходу на електромобілі та потреби ринку в Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!