Ford переосмислює кермо: нова технологія полегшить доступ в автомобіль

0
433

Як описано в заявці на патент, опублікованій Офісом патентів і торгових марок США (USPTO) 4 січня, кермо може нахилятися або навіть переміщатися по панелі приладів, щоб служити допоміжною ручкою. У більшості автомобілів вже є звичайні ручки, призначені для цієї мети, зазначає Ford у заявці, але вони фіксовані на місці. Ручка, що переміщується, може бути більш корисною, і Ford вважає, що рульове колесо може виконувати цю функцію.

Для реалізації цієї ідеї Ford пропонує моторизовану систему, яка дозволить колесу нахилятися вперед і назад або обертатися так, щоб колесо було перпендикулярне до панелі приладів і його можна було легко схопити, намагаючись потрапити в автомобіль. Ford також обговорює механізм «ковзання» для кермового колеса та колонки, який дозволить їм переміщатися від одного боку панелі приладів до іншого — трохи схоже на пересувний кермовий механізм Mercedes-Benz Unimog.

Коли водій або пасажир підходить до автомобіля, датчики скануватимуть їхнє тіло, щоб визначити ідеальне положення для кермового колеса/допоміжної ручки. Це може бути виконано за допомогою камер, радарів та ультразвукових датчиків, які вже встановлені у багатьох автомобілях.

Ford не уточнив, для якого типу автомобіля призначено цю технологію, але вона може бути корисною для повнорозмірного пікапа або позашляховика.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!