Нове покоління 7-місного кросовера Peugeot показано на перших зображеннях

0
102

У гамі французького автовиробника Peugeot автомобіль з індексом 5008 з’явився в 2009 році, але на той момент машина була зовсім не кросовером, середньорозмірним мінівеном.

У 2017-му автомобіль пережив модернізацію, що перетворила його на SUV, а в 2020-му зазнав рестайлінгу. Тепер на порозі знаходиться повністю нове покоління 5008-го, яке має відродити згасаючий інтерес до цієї моделі в Європі.

Незалежні дизайнери з порталу L’argus опублікували зображення, що демонструють можливий дизайн однієї з головних французьких новинок 2024 року, а також розкрили про неї низку подробиць.


Як пише джерело, машина буде представлена ​​в березні, а в жовтні обзаведеться гібридною версією, що підключається, і повністю електричною модифікацією. Головними конкурентами для них стануть моделі Renault Espace та Kia EV9.

Автомобілю повинен дістатись незначною мірою переглянутий дизайн, який привнесе в його екстер’єр лише деякі нові елементи, включаючи світлотехніку та іншу лінію. Тоді як основні зміни зосередяться у технічній частині кросовера.


Машину збудують на платформі STLA Medium від Stellantis Group. Її довжина складе більше 4,7 метрів, а колісна база дорівнюватиме приблизно 2,9 метрам.

Завдяки цим габаритним показникам всередині зможе розташуватися до семи осіб, але автомобіль матиме версію з п’ятьма посадковими місцями.


Дизельних двигунів у лінійці нового 5008 не буде. Для машини заявлено відразу два варіанти гібридизації («м’який» і гібрид, що підключається), а також повністю електрифікована версія e-5008. Останню обіцяють представити у квітні цього року та розпочати її продаж восени.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!