Подивіться на електричний Chrysler Halcyon із сімома дверима та салоном з вторсировини

0
297

Компанія Chrysler розсекретила концепт-кар Halcyon, побудований на перспективній модульній електричній платформі STLA Large. Прототип оснащений автопілотом четвертого рівня, його бічні двері доповнені підйомними секціями.

Архітектуру STLA Large передбачається використати як мінімум для шести нових електромобілів до 2026 року. Серед них будуть моделі Chrysler. Втім, малоймовірно, що Halcyon піде у серію у такому вигляді. Хоча б через відсутність центральної стійки кузова та складних дверей, що поєднуються з підйомними секціями даху.

Краплеподібній дизайн кузова повинен забезпечувати мінімальний аеродинамічний опір. Свій внесок у це роблять й ультракомпактні камери замість бічних дзеркал. Площа скління дуже велика. Кліренс трохи перевищує 100 міліметрів.

Halcyon це хетчбек, хоча його легко прийняти за седан. Ззаду встановлені рухливі спойлер та дифузор. Машина стоїть на 22-дюймових колесах із шинами розмірності 255/35.

Chrysler декларує наявність у концепті технології бездротового заряджання. Це означає, що теоретично електричний Halcyon може заряджатися на ходу, від дорожнього полотна. Тягові батареї літій-сірчані. Вони немає марганцю, кобальту і нікелю, що знижує їх вуглецевий слід відразу на 60%.

Автомобіль може пересуватися повністю автономному режимі. У ньому кермо і педалі забираються, а скло можна зробити непрозорим. Є «режим спостереження за зірками», в якому крісла відкидаються назад, а інформація про сузір’я проєктується доповненою реальністю на лобове скло.

Інтер’єр на 95% виготовлений із екологічно чистих матеріалів вторинного перероблення. Зокрема, на кермо пішли компакт-диски. Також широко використовуються пластикові пляшки. Різні команди можна подавати голосом, а підтверджувати біометричними даними.

Спрощена версія Chrysler Halcyon має стати наступником знятого з виробництва седана 300С, що веде історію з 2004 року. Це буде електромобіль, але чи встигнуть американці впровадити у серію всі заявлені технології, невідомо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!