Нова Mazda 6 слідом за Camry XV80 може стати гібридом

0
594

Японський автовиробник Mazda тривалий час намагався триматися подалі не лише від електрифікованих силових установок, а й навіть турбомоторів. Тим не менш, згодом компанія все ж таки перейшла на нові технології, що забезпечують покращену економічність і потужність. А тепер має намір впровадити гібридну силову установку в нову Mazda6.

Видання Autoevolution стверджує, що концерн з Хіросіми збирається піти тим же шляхом, що і у випадку з його головним конкурентом в особі Toyota Camry, що став безальтернативним гібридом, і встановити під капот новітньої шістки зв’язку бензинового ДВЗ і електромотора.


Як її може виступити силовий агрегат e-Skyactiv, який нещодавно дебютував у великому кросовері Mazda CX-90 PHEV. До його складу увійшли 2,5-літровий мотор, стикований з електричним доважком.

Максимальна віддача такого тандему в повнорозмірному SUV компанії становить 323 кінські сили, чого більш ніж достатньо для седана D-класу.


Нагадаємо, раніше японські ЗМІ писали про те, що Mazda6 з переходом у нове покоління повинна зазнати суттєвих метаморфоз, переродившись з класичного седана в щось на кшталт купе. У базі машина буде задньопривідною, а повний привід запропонують як опцію.

Прем’єра автомобіля має відбутися в 2024 році, а продажі почнуться через рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!