Новий крос-седан Citroen з’явиться пізніше, ніж очікувалося

0
182

Французький автовиробник Citroen планував представити новий седан C3X, за форматом схожий на те, що в Росії зараз продається під назвою Lada Vesta Cross, в середині 2024 року. Компанія покладала на нього великі надії, але, як стало відомо напередодні, вирішила, що машина поки не готова вийти у продаж.

За інформацією видання «Autocar», після того, як Citroen отримав кілька незадовільних відгуків на проект від незалежної комісії, інженерам довелося повернутися до креслярської дошки, щоб додати машині обладнання, яке спочатку не призначене для неї. Тому вихід моделі був відкладений на невизначений термін.

Citroen C3X має виявитися свіжим поглядом з боку цього європейського бренду на сегмент седанів.

Автомобіль, що підходить під статус альтернативи Lada Vesta Cross, може отримати похилий лінію даху, високий кліренс і пластиковий обвіс, що проходить по периметру кузова.

В основу новинки ляже платформа C-Cubed, яка раніше використовувалася інженерами Citroen під час проектування моделей C3, eC3 та C3 Aircross.

Під капотом крос-седана очікується поява 1,2-літрового бензинового турбомотора на 110 кінських сил, зв’язку з яким становитиме 6-діапазонна автоматична коробка передач. Буде у машини і повністю електрична версія, але вона з’явиться не раніше кінця 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!