Kia робить седан K5 потужнішим і спортивнішим

0
82

Після міжнародного анонсу минулого року автовиробник Kia розповів про американську версію оновленого седана K5 2025. Тепер Kia збирається показати його на автосалоні Чикаго. Автомобіль середнього розміру увійде до складу нового модельного ряду з оновленим зовнішнім виглядом, стандартними функціями безпеки та великим безнаддувним двигуном нетиповим для сучасних автомобілів. Він прийде на зміну невеликому 1,6-літровому двигуну з турбонаддувом. Конкурентами мають стати нові моделі Hyundai Sonata та Toyota Camry.

Kia обіцяє підвищення потужності на 11 л. до 191 л.с. при моменті, що крутить, 181 Нм. Він передається на передні колеса у вигляді восьмиступінчастої автоматичної коробки передач. Велику потужність забезпечує комплектація GT-Line із 2,5-літровим двигуном із турбонаддувом. Вона сягає 290 л.с. і 311 Нм крутного моменту із застосуванням восьмиступінчастої коробки з подвійним зчепленням.

У 2025 році Kia запропонує п’ять комплектацій: LXS, EX, GT-Line (FWD або AWD) та GT. Спортивний варіант K5 пропонує стандартні світлодіодні ліхтарі Star Map LED lights and DRL. Було перероблено бампер.

У моделей LXS початкового рівня розмір коліс 16 дюймів, EX і GT-Line — 18-дюймові легкосплавні диски. Спортивна комплектація GT приносить 19-дюймові колеса із гумою Pirelli P-Zero 245/40.

Було оновлено й інтер’єр. У стандартній комплектації пропонується екран 12,3 дюйми, а також підключення до Apple CarPlay та Android Auto. Можна вибрати вигнутий однопанельний екран із мультимедійним контентом та цифровими приладами. Є також панель бездротової зарядки та USB-C.

У моделі початкового рівня LXS, як і інших, є інтелектуальний круїз-контроль з функцією Stop & Go. Комплектації EX, GT-Line та GT ADAS отримали інтелектуальний круїз-контроль та систему допомоги при водінні на шосе. EX пропонує монітор сліпого огляду та систему запобігання зіткненням при паркуванні.

GT-Line з пакетом Premium містить панорамний люк, аудіосистему Bose Premium з 12 динаміками та світлодіодне освітлення.

Продаж повинен стартувати до кінця року, вартість поки що не називається.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!