Volkswagen припинив випуск ліфтбека Arteon

0
169

Чутки про те, що Arteon вирушить у відставку, з’явилися ще у 2022 році, а влітку минулого року у Volkswagen підтвердили, що модель доживає останні місяці на конвеєрі. Тепер, як з’ясував Motor1, завод у німецькому Емдені випустив останній екземпляр ліфтбека Arteon. Це рішення пов’язане з антикризовим планом: Volkswagen хоче зосередитися на масових моделях і відмовитися від нішевих. При цьому універсал Arteon проживе ще принаймні два роки.

Змін у життєвому циклі універсала Arteon Shooting Brake не передбачається: він вироблятиметься на заводі в німецькому Оснабрюку до 2026 року.

І Arteon, і рік тому седан Passat в європейському модельному ряду Volkswagen будуть замінені повністю електричним ліфтбеком ID.7. Його складання стартувало влітку минулого року. У електрокара буде і практичніша версія ID.7 Tourer, яка багато в чому повторить ліфтбек і вийде на європейський ринок уже 2024 року. Восени Volkswagen показав ID.7 з довгим дахом у камуфляжі.

Окрім моделей з невеликими обсягами продажів, Volkswagen попрощається і з паливними машинами. Нещодавно оновлений Golf стане останньою ітерацією моделі із двигуном внутрішнього згоряння: дев’яте покоління виявиться повністю електричним. До 2032 Volkswagen планує продавати в Європі тільки електромобілі.

З легендарним ім’ям Golf Volkswagen прощатися не має наміру, чого не можна сказати про ID.3. Наприкінці січня представник концерну повідомив, що нинішня версія електрокара може виявитися останньою: у майбутньому його може замінити електричний Golf.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!