Електричний Toyota Land Cruiser SE може з’явитися у 2026 році

0
103

Японська компанія Toyota планує електрифікувати лінійку Land Cruiser двома моделями, включаючи великий розкішний позашляховик із інноваційними призматичними акумуляторами.

Раніше натякнувши на пару нових концептуальних автомобілів, Toyota планує створити невелику модель переважно для молодих клієнтів і більшу для тих, кому близька розкіш.

Очікується, що електромобіль, анонсований як Land Cruiser SE в 2023 році, буде більший і більш орієнтований на комфорт, ніж Land Cruiser (Prado) серії J250 для Північної Америки.

Призматичні акумуляторні елементи Toyota, які повинні використовуватися в новинках від компанії, обіцяють бути дешевшими у виробництві та енергоємними, ніж існуючі.

Поєднання передових технологій та розкоші моделі може зробити її ідеальним продуктом для презентації до 75-річного ювілею Land Cruiser у 2026 році. Через два роки може бути представлений ще потужніший акумулятор, який може забезпечити запас ходу до 1000 км без підзарядки.

Хоча новинка не буде так гостро орієнтована на бездоріжжя, як J250 Land Cruiser Prado, Toyota подбає про те, щоб Land Cruiser SE відрізнявся гарною прохідністю та керованістю.

Великий крутний момент електродвигунів повинен дозволити новому авто з легкістю долати пагорби або канави на своєму шляху.

Тим часом, для меншої за розмірами моделі не було запропоновано жодних термінів, хоча вона була анонсована ще 2021 року у вигляді концепту Compact Cruiser EV.

Очікується, що менша модель буде аналогічна bZ4X, але з великим акцентом на стиль і практичність. Це означає, що він може конкурувати з такими авто, як майбутній Land Rover Defender та новий G-Class від Mercedes.

Як і bZ4X, кросовер від Toyota буде заснований на архітектурі E-TNGA. В даний час платформа здатна розвивати потужність до 214 л. та оснащена акумуляторною батареєю ємністю 71,4 кВт*год. У нинішньому виконанні архітектура дозволяє автомобілю проїхати до 417 км на одній зарядці.

Попередні звіти з Японії вказували, що крім електричного варіанту з акумуляторною батареєю у розробці є потенційні плани створення гібридної версії з ДВС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!