MINI завершує тести електричного кросовера Aceman

0
189

Компанія MINI опублікувала перші зображення нового компактного електрокросовера Aceman, який розробляється за мотивами однойменного концепту 2022 року. Автомобіль вдягнено у камуфляж – його випробування ще не завершені, але вже наближаються до кінця. Aceman випускатиметься тільки як електромобіль. Прем’єра кросовера, за попередніми даними, відбудеться наприкінці квітня на Пекінському автосалоні.

На думку MINI, у новій моделі поєднуються основні переваги хетчбека Cooper та кросовера Countryman. Відповідно, у лінійці бренду вона займе проміжне положення між цими двома моделями. Aceman призначений для тих покупців, яким потрібен кросовер MINI, але Countryman виявляється завеликим, водночас в салоні новинки має бути до п’яти дорослих. Габарити кросовера – 4075х1754х1495 міліметрів.

Електромобіль вже випробували за Полярним колом, а зараз тестують на опір спеки. Крім підвіски та силової електроніки випробовують і кліматичну систему, в яку, крім пристрою для інтер’єру, входить контур теплорегуляції батареї.


Наразі названо лише одну характеристику силової установки: MINI Aceman отримає батарею ємністю 54,2 кВт*год. Аналогічна є у MINI Cooper SE. Хетчбек з такою батареєю проїжджає без підзаряджання близько 400 кілометрів, але кросовер, ймовірно, буде важчим. Відповідно запас ходу повинен зменшитися.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!