Audi вивела на тести прототип оновленого Q5

0
130

Очікуваний у 2024 році як модель 2025 року, новий Q5 третього покоління стане останнім Audi з двигуном внутрішнього згоряння, оскільки автовиробник підтвердив, що після 2026 року будуть випускатися тільки електромобілі.

Деякі з ранніх прототипів були помічені на випробуваннях разом з новим універсалом A5 Avant, який також буде випущений пізніше цього року. Очікується, що обидва автомобілі будуть оснащені оновленою версією платформи MLB Evo Volkswagen Group, яка використовується в нинішніх Q5 та A5, що означає поздовжнє встановлення двигунів та стандартний передній привід.

Новий Q5, здається, набуває набагато цікавішої зовнішньості, ніж нинішнє покоління з дещо консервативним стилем, проте розмір приблизно однаковий. Дизайн, що вийшов, повинен нагадувати Q5 E-Tron, який був запущений в Китаї в 2022 році. Також у лінійці має з’явитися оновлений Q5 Sportback. Прототипи купеподібного варіанта вийдуть на випробування пізніше.

Очікується, що всі силові агрегати в нових Q5 і Q5 Sportback будуть електрифіковані або з використанням м’якої гібридної технології, або з використанням гібридної плагін-технології в поєднанні з чотирициліндровими двигунами або моторами V6. Поки неясно, чи пропонуватимуться дизельні установки, хоча вони можуть бути доступні на ринках, де це паливо все ще популярне.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!