Вибравши «неправильний» колір машини, можна втратити гроші

0
336

Незважаючи на те, що по ринку це зовсім не скажеш, автомобілі мають властивість поступово втрачати ціну. Причому сильніше за інших роблять машини, палітра кольорів яких була обрана покупцем неправильним чином.

Згідно з останнім дослідженням, проведеним відомим виданням «iSeeCars», кольори автомобілів мають серйозний вплив на амортизацію. Якщо бути точніше, то невдалий вибір палітри кузова машини може призвести до втрати вартості машини, яка виявиться на 14,3% вищою, ніж у середньому по ринку.

Результати аналізу показують, що кольором, який змушує автомобіль за 3 роки експлуатації втрачати 25,9% ціни, є золотим . Це на 3,4% вище, ніж у середньому серед усіх кольорів.

На другому місці за цим показником йде коричневий з амортизацією 24 відсотки, а трійку несподівано замикає чорний (23,9%). Набагато кращі показники демонструють два інші кольори кузова: сріблястий та пурпуровий . Згідно з підрахунками, автомобілі у цих палітрах за 3 роки експлуатації втратять у ціні в середньому 23,2 та 22,7% відповідно.

Далі йдуть: червоний (втрата 20,6% за 3 роки), зелений (19,2%), помаранчевий (18,4%) та бежевий (17,8%).

Що цікаво, у цьому ж дослідженні йдеться про те, що найкраще зберігають ціну автомобілі жовтого кольору. Їхня середня амортизація за 3 роки становить лише 13,5%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!