Експерти назвали 4 кросовери/позашляховика, які не коштують своїх грошей

0
105

Ціни на автомобілі у світі продовжують зростання, а це означає, що покупці все частіше замислюються про те, на що вони витрачають свої «кровні». Американські експерти з видання «HotCars» розкрили чотири кросовери/позашляховики, які, на їхню думку, не коштують своїх грошей.

Mazda MX-30

У 2019 році Mazda поділилася інформацією про те, що готує перший серійний електромобіль MX-30. Машина з’явилася через рік і спочатку користувалася непоганою популярністю. Багатьом сподобався її дизайн, а також двері-розкладачки, натхненні спортивним купе RX8.

Майбутнє автомобіля виглядало світлим, оскільки він був одним із найдешевших електрокарів на ринку. Але проблемою виявився низький запас ходу, що забезпечується батареєю ємністю всього 35 кВт/год.

Якщо в перші роки виробництва далекобійність MX-30 вважалася відносно непоганою (200 кілометрів на зарядженому акумуляторі), то в сучасному світі цей показник здається мізерним і вкрай незручним для експлуатації автомобіля.

Lexus GX

Один з розкішних позашляховиків, який здатний дивувати навіть там, де дороги відсутні в принципі. Але з ним далеко не всі так чудово, як усі думають.

По-перше, його покупцю доведеться задовольнятися незграбним дизайном «старої школи», який, за сучасними мірками, сильно застарів.

По-друге, конкуренти GX зараз пропонують набагато більше опцій комфорту та місць для зберігання речей, ніж є в ньому.

Крім того, автомобіль великий і важкий, тому має повільне прискорення і дуже високу витрату палива. Багато з цих проблем виправили у новому поколінні цього позашляховика, але поки що воно продається лише на кількох ринках.

Tesla Model Y

Ще один електричний кросовер, але вже від Tesla, який вважається чимось подібним до «позашляхової» версії седана Model 3. Машина швидка, простора і маневрена, але у неї є відразу ряд проблем, які відштовхують покупців.

Перше, на що скаржаться власники Model Y, це якість матеріалів та складання. А ще їх не влаштовують постійні проблеми із системою кондиціювання повітря та електронікою.

При цьому у Model Y є ряд недоліків з точки зору безпеки. Нещодавно страховий інститут NHTSA відправив цю Tesla на сервісну компанію через ослаблення болтів супортів, а також проблем з гальмами, підвіскою та ременями безпеки. І, схоже, у новому модельному році частина з них не була усунена, про що говорять численні негативні відгуки на профільних форумах.

Mercedes-Benz GLE

Позашляховик компанії Mercedes-Benz може похвалитися комфортною підвіскою та наявністю під капотом потужних двигунів, але існує щонайменше один компонент, у якому машина дуже погана – і це надійність.

За останні роки машина 11 разів потрапляла під кампанію відкликань через проблеми з двигуном, цілісністю кузова, електронікою, електрикою та системою кондиціювання повітря. І це далеко ще не все.

Невиразне кермо, складний інтерфейс мультимедійної системи і вузький третій ряд сидінь змушує покупців вибирати альтернативні варіанти, на зразок BMW X5 і Audi Q7.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.