Авто

Porsche вирішив представити електричний Macan 25 січня 2024 року

Share

Компанія Porsche підтвердила, що Macan EV буде представлено цього місяця. На домашній сторінці компанії опубліковано затемнене зображення заднього ліхтаря майбутнього електромобіля з датою 25 січня 2024 під нею. При натисканні посилання «Електрифікувати зараз» відкривається цільова сторінка для підписки на інформаційний бюлетень Macan EV, а це означає, що найближчим часом компанія готується почати приймати замовлення. Постачання, швидше за все, розпочнуться у четвертому кварталі цього року.

Довгоочікуваний електричний позашляховик дебютує після кількох років публікації тизерів та шпигунських знімків. Відомо, що дизайн кросовера буде запозичений у інших моделей Porsche, таких як Taycan та Cayenne, а загальна форма нагадуватиме купе. Компанія очікує, що модель стане лідером сегменту.

Купеподібна форма та активна аеродинаміка дозволили, за словами Porsche, знизити коефіцієнт лобового опору Macan EV до 0,25 порівняно з 0,35 у Macan із двигуном внутрішнього згоряння. Заряд батареї має вистачити приблизно на 480 км, що є відмінним показником, особливо враховуючи те, що це спортивний кросовер.

Завдяки двом електромоторам модель матиме потужність до 603 к.с. та крутний момент 738 Нм. Живлення здійснюватиметься від літій-іонної батареї ємністю 100 кВт-год, побудованої на новій 800-вольтовій архітектурі PPE. Компанія заявляє, що ви зможете зарядити його з 10 до 80% менш ніж за 22 хвилини в точці зарядки на 400В, що стало можливим завдяки розподілу акумулятора на відсіки.

Що стосується інтер’єру, то, повідомляється, що на панелі приладів Macan EV домінують три екрани, а перед водієм буде розташований проекційний дисплей з доповненою реальністю. На щастя, Porsche розуміє, що водіям подобається фізичний зворотний зв’язок у вигляді кнопок, і її макет Driver Experience спрямований на те, щоб багато з них завжди були під рукою, а не заховані в меню, як це люблять робити деякі інші бренди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Porsche

Останні записи

Toyota випустить новий спортивний автомобіль за 1 мільйон гривень

Прем'єра прототипу Toyota S-FR від Toyota відбулася ще 2015-го року. Автомобіль позиціонувався як потенційний вбивця…

17.05.2024

Оголошено ціни на всі версії Porsche Cayenne 2025

Ціни на Porsche Cayenne сильно зросли: стартова роздрібна ціна найдешевшої моделі Porsche Cayenne 2025 становить…

17.05.2024

Cadillac випустив лімітовану серію автомобілів ручної роботи

2024 знаменує 20-річний ювілей V-серії - високопродуктивних моделей Cadillac. На честь цієї події Cadillac випустив…

17.05.2024

Названі автокомпанії лідери з продажу електромобілів у 2023 році

Продажі електромобілів у світі минулого року досягли 9.6 мільйонів одиниць, не враховуючи гібриди з можливістю…

17.05.2024

З’ясувалося, чому Hyundai Santa Fe провалив краш-тести

Нещодавно Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) протестував Hyundai Santa Fe 2024 , який не отримав нагороду Top Safety Pick+ .…

17.05.2024

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024