Porsche вирішив представити електричний Macan 25 січня 2024 року

0
51

Компанія Porsche підтвердила, що Macan EV буде представлено цього місяця. На домашній сторінці компанії опубліковано затемнене зображення заднього ліхтаря майбутнього електромобіля з датою 25 січня 2024 під нею. При натисканні посилання «Електрифікувати зараз» відкривається цільова сторінка для підписки на інформаційний бюлетень Macan EV, а це означає, що найближчим часом компанія готується почати приймати замовлення. Постачання, швидше за все, розпочнуться у четвертому кварталі цього року.

Довгоочікуваний електричний позашляховик дебютує після кількох років публікації тизерів та шпигунських знімків. Відомо, що дизайн кросовера буде запозичений у інших моделей Porsche, таких як Taycan та Cayenne, а загальна форма нагадуватиме купе. Компанія очікує, що модель стане лідером сегменту.

Купеподібна форма та активна аеродинаміка дозволили, за словами Porsche, знизити коефіцієнт лобового опору Macan EV до 0,25 порівняно з 0,35 у Macan із двигуном внутрішнього згоряння. Заряд батареї має вистачити приблизно на 480 км, що є відмінним показником, особливо враховуючи те, що це спортивний кросовер.

Завдяки двом електромоторам модель матиме потужність до 603 к.с. та крутний момент 738 Нм. Живлення здійснюватиметься від літій-іонної батареї ємністю 100 кВт-год, побудованої на новій 800-вольтовій архітектурі PPE. Компанія заявляє, що ви зможете зарядити його з 10 до 80% менш ніж за 22 хвилини в точці зарядки на 400В, що стало можливим завдяки розподілу акумулятора на відсіки.

Що стосується інтер’єру, то, повідомляється, що на панелі приладів Macan EV домінують три екрани, а перед водієм буде розташований проекційний дисплей з доповненою реальністю. На щастя, Porsche розуміє, що водіям подобається фізичний зворотний зв’язок у вигляді кнопок, і її макет Driver Experience спрямований на те, щоб багато з них завжди були під рукою, а не заховані в меню, як це люблять робити деякі інші бренди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!