Новий Smart fortwo показали на першому зображенні

0
55

Компанія Smart, що нині наполовину належить концерну Daimler, а на другу частину китайської Geely, наприкінці жовтня анонсувала появу в її лінійці моделей новинки, яка має виявитися спадкоємцем знятого з виробництва fortwo. Для машини розроблять навіть свою платформу.

Дізнавшись про це іспанські незалежні дизайнери вирішили пофантазувати на тему того, як виглядатиме цей дводверний електрокар.


Постачання нового хетчбека Smart #1 почалися минулого літа, але друга модель (#2) з’явиться тільки ближче до кінця 2025 року і буде зовсім іншим форматом автомобіля.

Судячи з рендеру, концепція Smart #2 повторюватиме оригінальний fortwo – тобто їм виявиться крихітний автомобільчик із двома дверима, всередині якого зможуть розташуватися лише водій та один пасажир. При цьому дизайн машини виявиться зовсім інший, порівняно з тим, що демонстрував fortwo.


Новинці Smart дістанеться характерна передня частина кузова з плавними лініями та незвичайними фарами, що відсилають до хетчбека #1, а також аналогічні приховані у кузові дверні ручки.

Спроектувати машину на платформі SEA, що використовується компанією, не вийде, оскільки вона дуже велика для такого автомобіля. Тому спеціально для «двійки» інженери створять власну архітектуру, яку намагатимуться зробити максимально комфортною та безпечною.

Очікується, що автомобіль зросте у розмірах. Його довжина досягне 3,1 метра проти 2,7 метра у попередника, а головним конкурентом на ринку виявиться Fiat 500e.

Продаж нового Smart #2 має розпочатися в 2026 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!