Шведи показали куленепробивний Volvo XC90 для Південної Африки

0
89

Компанія Volvo Cars Special Vehicles, яка є підрозділом головного концерну “Вольво”, опублікувала фотографії нового варіанту популярного сімейного кросовера XC90. Машина була доопрацьована до стану, в якому вона здатна чинити опір обстрілу з певного виду стрілецької зброї.

Як пише видання CarMag, автомобіль збираються продаватися на південноафриканському ринку, де інциденти з нападами на машини з метою викрадення або пограбування далеко не рідкісні.


Броньований флагманський кросовер Volvo забезпечить водію та пасажирам захист рівня B4. Це означає, що він зможе витримати вогонь із більшості пістолетів.

За словами розробником такої версії XC90, її головна “фішка” – це непомітність броні. Зовні кросовери будуть виглядати як звичайні і дозволять ввести потенційного викрадача або злочинця в замішання, якщо він вирішить відкрити по машинах вогонь.


Броня з типом B4 додасть XC90 приблизно 300 кг ваги. Щоб «паркетник» не втратив у ходових якостях шведи «оптимізували» його шасі та гальмівну систему, компенсувавши додаткову масу поряд нерозкритих інженерних рішень.

Незважаючи на те, що машина буде переробленою версією XC90, на неї збережеться 5-річна гарантія автовиробника.

Що стосується ціни, то за куленепробивний кросовер на південноафриканському ринку проситимуть від 2 мільйонів 500 тисяч рандів або майже 6 мільйонів гривень за поточним курсом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!