Новий Renault Twingo, який може збудувати Geely, показали на першому зображенні

0
270

У гамі моделей Renault компакт-кар Twingo з’явився ще 1992 року. За минулі три десятиліття машина всього двічі змінювала покоління, останнє з яких (3-я генерація) було побудовано у зв’язку з німецьким концерном Daimler та його суббрендом Smart.

Тиждень тому французи анонсували новий Twingo, який має дебютувати у 2025 році. Дизайнери з місцевого порталу L’Argus уважно вивчили зображення концепту четвертого Твінго, підготувавши перший рендер цієї моделі в серійному варіанті.


На викладеної в Мережу комп’ютерної візуалізації з’явився невеликий хетчбек, що працює тільки на електриці. Його розміри виглядають плюс-мінус такими ж, як у випадку з актуальним поколінням, але дизайн сильно відрізняється.


По-перше, у нового Twingo більш похиле лобове скло, що плавно переходить у капот. За рахунок цього дизайнерського рішення машина виглядає більш присадкуватим, ніж актуальний Twingo Electric.


Крім того, хетчбеку дісталися напівкруглі фари, змальовані з концепт-кара зразка осені цього року, між якими встановлений логотип Renault у формі ромба, а також схожий бампер, колісні диски і незвичайні дверні ручки.


В основу нового Twingo має лягти платформа CMF-B EV, вкороченому варіанті, перейменована в архітектуру AmpR Small.

Тягнути на своїй шиї весь проект французи не збираються і вже шукають можливості для залучення до розробки машини партнерів, одним з яких може стати Smart. Зараз він, нагадаємо, наполовину належить китайській Geely.

У продаж хетчбек надійде не раніше початку 2026 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!