Найдешевший електромобіль Volkswagen з ціною менше 1 млн гривень з’явиться після 2025 року

0
439

Невеликий та дешевий електромобіль Volkswagen, який коштуватиме менше 2 мільйонів рублів (до 20 тисяч євро), може стати реальністю у другій половині цього десятиліття, заявив генеральний директор німецького бренду Олівер Блюме.

Поки Volkswagen не має точного рішення щодо виробництва того, що можна вважати духовним наступником електричного міського автомобіля e-Up!, але Блюме переконаний, що компанія зможе прийняти його після 2025 року.

“Ми несемо відповідальність за те, щоб продавати правильні продукти за правильною вартістю”, – заявив гендиректор VW в інтерв’ю німецьким ЗМІ.

Враховуючи всі вступні, схоже, що VW відстане від своїх основних конкурентів у Європі у гонці за дешевими електромобілями.

Нагадаємо, раніше Renault оголосила про відродження культового Twingo у вигляді чотиридверного міського електромобіля за ціною, нижчою за 20 тисяч євро. Постачання машини почнеться в 2026 році.

Крім того, компанія Stellantis, що володіє декількома європейськими брендами, також хоче приєднатися до гри в класі електромобілів за допомогою китайського виробника Leapmotor, який пропонує подібні автомобілі в Китаї з цінником близько 10 тисяч євро.

Що стосується найближчих планів Volkswagen у цій галузі, то компанія має намір випустити серійну версію хетчбека ID. 2all (на зображенні вище) за ціною, нижчою за 25 тисяч євро до 2025 року.

Очікується, що автомобіль отримає дальність ходу 450 км і зможе заряджатися від 10% до 80% приблизно за 20 хвилин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!