Шпигуни вперше показали салон нового Renault 5

0
375
Компанія Renault у 2024 році планує випустити на ринок новий електромобіль Renault 5. Фотошпигуни вперше зуміли сфотографувати його салон.

Про те, що Renault планує розробити новий компактний електромобіль, стало відомо у 2021 році. Тоді французький автогігант показав концепт R5 Prototype. На його базі і створюється електричний Renault 5. Його дорожні тести почалися у 2022 році. Його кілька разів фотографували під час дорожніх тестів, але завжди у камуфляжі. І раніше ще ніколи фотошпигунам не вдавалося сфотографувати його салон.

Як відомо, у Renault 5 буде так званий ретро-дизайн. Такий самий стиль буде і в салоні. Якщо судити за шпигунськими фотографіями, то цей електромобіль отримає цифрову панель приладів та великий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи, які об’єднані в єдине ціле. Дизайн цього подвійного дисплея відрізняється від дизайну подвійного дисплея у Renault M?gane E-Tech.

Крім того, у Renault 5 не буде мультимедійної системи OpenR. Чому? Тому що вона призведе до збільшення вартості автомобіля, а Renault цього не хоче. Про вартість Renault 5 ми розповімо нижче.

В основі нового Renault 5 лежить платформа Ampr Small (раніше вона називалася CMF-B-EV). Серійна версія трохи відрізнятиметься від концепту. Так, у серійної версії окантування фар кругліше, а проектори є світлодіодними блоками більш традиційної форми. На капоті знаходиться індикатор заряду акумулятора. Світлова смуга, що охоплює у концепта всю ширину задньої частини, у серійної версії замінена суцільною чорною обробкою.

Електрична силова установка складається з нового електромотора та нової літій-іонної батареї. У стандартних комплектаціях потужність електромотора складе 125 і 150 к.с., а ємність батареї буде 40 і 52 кВтг. Запас ходу становитиме 400 км.

Коли Renault офіційно представить електромобіль Renault 5? Його презентація запланована на 26 лютого 2024 року. У продажу він з’явиться восени 2024 року. У базовій комплектації він коштуватиме 25 000 євро. Яке обладнання увійде до стандартної комплектації – ще не відомо. У багатьох країнах Євросоюзу пропонують різноманітні фінансові пільги покупцям електромобілів. Тому Renault 5 може насправді коштуватиме менше 25 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!