Стало відомо, як виглядав би новий Audi A2 з’явившись у продажу прямо зараз

0
286

Лінійка автовиробника з Інгольштадта включала цей хетчбек B-класу всього шість років (з 1999 по 2005 рік). Цікавий проект, що виділявся на тлі решти автомобілів у своєму сегменті легкістю (його маса становила всього 900 кг), виявився фінансовим провалом для Audi через високу ціну, яка у поєднанні з невеликою місткістю привела 5-дверку до низьких показників продажів.

Але не виключено, що A2 у майбутньому може чекати на відродження. Яким буде такий автомобіль, показали незалежні дизайнери.

Перші чутки про те, що у A2 може з’явитися наступник, з’явилися ще далекого 2011 року. Саме тоді стверджувалося, що машина відродиться в іпостасі електромобіля та буде побудована на власній платформі у 2016 році та кине виклик BMW i3. Але, як відомо, машина так і не дебютувала.


Автомобільний художник із ніком «lars_o_saeltzer» опублікував власне бачення того, як міг би виглядати цей хетчбек, якби йому дали «зелене світло» сьогодні.

Судячи з рендеру, відроджений A2 отримав би силует, що його ріднить з оригіналом. При цьому в «Ауді» практично напевно позбулися б у ньому недоліків попередника, зробивши машину більшою і, відповідно, місткою.

У машини фірмовий стиль німецького автовиробника, вузькі світлодіодні фари спереду, маленький капот, агресивний бампер і логотип з чотирьох кілець, що світиться, а ззаду проглядаються «діодні» ліхтарі.

Якби такий автомобіль з’явився на світ, то практично, напевно, був би побудований на платформі MEB, яка лежить в основі широкого спектру електрокарів, включаючи кросовери Q4 e-tron і Q5 e-tron.

Незважаючи на вигляд на зображеннях як справжній, продавати такий Audi A2 інгольштадтці не збираються. Більше того, інформації про те, що ця модель буде відроджена, немає із середини 2010-х. Тож шанси побачити її найближчими роками близькі до нуля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!