Новий Mercedes-AMG GLC 63 S отримає 671-сильний двигун

0
135

Представлений влітку 2023 року Mercedes-AMG GLC 63 S надійшов у продаж у Великій Британії за ціною від 121 820 фунтів стерлінгів (6 млн гривень). Це друге покоління високопродуктивного позашляховика середнього розміру, потужніше, ніж будь-коли, завдяки гібридній установці, запозиченій у седана Mercedes-AMG C 63 S.

Більш дешевий GLC 63 S називається 4MATIC + AMG Night Edition Premium Plus . Він, безумовно, добре оснащений, що не дивно, враховуючи ціну, яка робить його майже на 30 000 фунтів дорожче (1,5 млн. гривень), ніж BMW X3 M Competition . У стандартній комплектації GLC 63 S отримує 21-дюймові колеса AMG , потужний обвіс AMG , чотири патрубки вихлопної системи та задній спойлер.

Усередині — панорамний дах зсуву, бездротова зарядка смартфона, камера на 360 градусів, технологія Mercedes «прозорий капот», активна система допомоги при паркуванні і сидіння AMG Performance . Як і у стандартного GLC тут є новітня інформаційно-розважальна система MBUX з 11,9-дюймовим сенсорним портретним дисплеєм і 12,3-дюймовою цифровою приладовою панеллю за кермом.

GLC 63 S також поставляється у версії “AMG Edition 1” за ціною 130 820 фунтів стерлінгів (6,5 млн гривень). За додаткову плату ця версія включає графітово-сіре забарвлення, жовті гальмівні супорти, ковані диски з хрестоподібними спицями, чорно-жовтий контрастний рядок по всьому салону, а також жовті ремені безпеки і зроблені на замовлення килимки. У комплект також входить автомобільний чохол AMG.

Спірне рішення Mercedes оснастити свої менші моделі AMG чотирициліндровим двигуном замість V8 поширюється і на  GLC 63 S , хоча цей агрегат дуже потужний. Обидві комплектації GLC 63 S оснащені одним і тим же двигуном M139I потужністю 671 к.с. і 1050 Нм крутного моменту. Силова установка складається з 2,0-літрового чотирициліндрового турбомотора з електронним керуванням і акумулятора ємністю 6,1 кВт-год, що передає потужність 200-сильному електродвигуну з 2-швидкісною коробкою передач і диференціалом, що самоблокується. Будь-яка з моделей 63 S розжене від 0 до 100 км/год за 3,5 секунди і до максимальної швидкості 250 км/год.

Модель 63 S оснащена функцією активної стабілізації поперечної стійкості, яка модулює стабілізатори поперечної стійкості підтримки стійкості. В системі використовується сталева гвинтова пружина з адаптивними амортизаторами. Підвіска 63 S також унікальна: вона має ширшу колію та орієнтована на забезпечення максимальної продуктивності. Великі передні гальмівні диски діаметром 390 мм зупиняються 6-поршневими супортами, а ззаду диски діаметром 370 мм.

Гібрид GLC 63 S , що технічно підключається , має режим роботи тільки на електриці. Враховуючи, що акумулятор орієнтований на потужність, а не на ефективність, невеликий запас ходу 11 км не дивний. Назва GLC 63 S знову пошириться на купе-позашляховик, який, як очікується, з’явиться на початку 2024 року. Ціни на більш витончену модель купе, ймовірно, затьмарять ціну позашляховика.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!