Представлено експериментальну бронемашину Phantom MPV

0
320

На жаль, зараз відбувається дедалі більше масштабних воєн, ніж останні десятиліття. Через це світова оборонна промисловість переживає бум, і дедалі більше зброї виробляється гігантами, які у цій галузі у всій планеті. Але є дрібніші компанії і навіть стартапи, які включилися в гонку озброєнь.

Однією з таких компаній є Highland Systems . Група, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), офіційно є «компанією з управління проектами», що, по суті, означає, що вони створюють ідеї, які коли-небудь у майбутньому могла б використовувати оборонна промисловість.

Phantom MPV – це броньована багатоцільова машина, яка, як не дивно, створювалася не як інструмент для ведення боїв, а як особистий транспортний засіб. У той час, коли він був представлений, Phantom був не чим іншим, як проектним дослідженням, і залишається таким навіть досі. Це означає, що на момент написання статті неможливо побачити його у фізичній формі ніде у світі.

Ця «істота» представлялася як бронемашина B6 . Нагадаємо, що позначення B6 на транспортному засобі означає, що воно оснащене обладнанням, здатним витримувати кулі, випущені зблизька зі штурмових гвинтівок, таких як АК-47 . Крім того, B6 також означає захист днища за допомогою сталевих пластин, здатних витримувати вибухи мін та саморобних вибухових пристроїв (СВП).

Можливо, це не найефективніша форма бронезахисту, але B6 має одну важливу перевагу: вона досить легка, щоб автомобіль залишався таким маневреним, яким він має бути. І це особливо корисно на нерівній місцевості, на яку Phantom розроблявся насамперед. Навантажена бронею, людьми та спорядженням, машина має важити 6000 кг. Довжина і ширина Phantom приблизно така ж, як у BMW 7-Series , але він набагато вищий, чого достатньо, щоб вмістити до шести чоловік одночасно.

Highland не уточнив, який саме силовий агрегат використовуватиме автомобіль, заявивши лише, що це буде свого роду дизель-електричне рішення. Воно має забезпечити Phantom вражаючий момент, що крутить, не менше 12 000 Нм, і потужність 1600 к.с. Автомобіль здатний працювати в паливному, електричному та гібридному режимах, а його корисний час роботи складе від 3,5 години при використанні акумулятора до 18 годин при роботі в гібридному режимі.

Бойова машина буде здатна розвивати максимальну швидкість 160 км/год у найкращих дорожніх умовах. Там, де ці ідеальні дорожні умови не дотримані, він, звичайно, їхатиме набагато повільніше, але ключовим фактом тут є те, що він продовжить рух завдяки дорожньому просвіту в 40 см. Якщо він колись буде створений, його Phantom можна буде обладнати і підготувати до різних операцій, що проводяться як військовими, і урядовими організаціями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.