Перший електричний кросовер Suzuki, розроблений з Toyota: як він виглядатиме

0
905

На початку року компанія Suzuki представила концептуальний кросовер, який працює на електриці, який має повести марку в зелену епоху. Машина отримала назву eVX і стала спільним проектом Сузукі і Toyota, оскільки була побудована на модульній платформі e-TNGA. Як цей автомобіль виглядатиме в серійній версії, показав незалежний дизайнер з ніком «Theottle».


На думку автомобільного художника, «товарний» варіант Suzuki eVX отримає більш консервативний зовнішній вигляд, ніж прототип, що дебютував на автосалоні в Індії на початку 2023 року.


У машини буде набагато простіша оптика спереду і ззаду, замість камер з’являться звичайні зовнішні дзеркала традиційного розміру, а також прості дверні ручки, а не приховані в кузові і менш футуристичні колісні диски.


Довжина дебютного електричного «паркетника» Suzuki має становити 4,3-метра, ширина – 1,8-метра, а висота – 1,6-метра. Таким чином, за габаритами він виявиться аналогом актуального SX4.


Технічні подробиці про машину поки що тримаються в секреті, але відомо, що окрім «тойотівської» платформи, у неї будуть китайські акумулятори, які надасть Suzuki «піднебесна» марка BYD. За чутками, їх виступлять літій-залізо-фосфатні батареї серії Blade.

Офіційна прем’єра нового кросовера Suzuki у серійній ітерації відбудеться у 2025 році. Продаватимуть його як в Азії, так і Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!