Стартували поставки CyberTruck: Tesla озвучила ціни та характеристики трьох комплектацій нового електромобіля

0
245

 

Компанія Tesla, як і обіцяла, з 30 листопада 2023 року розпочала постачання нового електромобіля CyberTruck усім клієнтам, які оформили попереднє замовлення. Десяток машин уже було вручено першим покупцям.

Журналісти зазначають, що поки що рано говорити про масове виробництво CyberTruck на заводах Tesla. Але зараз вже відомо, що новинка буде доступна клієнтам у трьох комплектаціях.

Найдешевша версія обійдеться любителям електрокарів $60 990. Її випускатимуть із 2025 року. Машина розганяється до 96 км/год за 6,5 секунди, її максимальна швидкість – 180 км/год, запас ходу – 402 км.

У 2024 році розпочнуться поставки більш просунутого CyberTruck (порівняно з базовою моделлю), який зможе розганятися до 96 км/год за 4,1 сек. Запас ходу у машини становитиме 547 км. За рахунок використання технології швидкої зарядки автомобіль за 15 хвилин зможе отримати додаткові 218 км. Комплектація буде продаватися за ціною $79 990.

CyberTruck Cyberbeast стане найтоповішим у лінійці. Машина, здатна обігнати Porsche 911, обійдеться покупцям $99 990. Її максимальна швидкість становитиме 209 км/год, а до 96 км/год вона розжене всього за 2,6 сек. Запас ходу – 515 км.

Виготовлення корпусу CyberTruck ведеться з нержавіючої сталі, яка не покриватиметься лакофарбовими складами. У Tesla це пояснюють тим, що будь-які сколи, подряпини та інші недоліки кузова при їх виникненні в цьому випадку не будуть впадати в око, як це зазвичай буває з фарбою. На нещодавній прес-конференції представники автовиробника також заявляли, що CyberTruck вийшов «неймовірно надійним, придатним для їзди на будь-якій планеті».

Говорячи про внутрішнє оснащення електромобіля, варто вказати на наявність 18,5-дюймового сенсорного екрану біля місця водія, а також 9,4-дюймового дисплея для пасажирів. Передбачено наявність кількох розеток та USB-C портів для заряджання пристроїв. У встановленій аудіосистемі – 15 динаміків.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!